Zomerse cous cous salade

Vorige week hadden we zin in een lekkere cous cous salade. Normaal gezien koken we cous cous vrijdags. Toch had ik er ook zin in en heb ik dit gewoon gemaakt met lekker verse groenten er bij. De salade is simpel om te maken en heerlijk om te eten.

Wil je dit ook maken? Je kunt dit natuurlijk ook doen met overgebleven cous cous als je die vrijdag hebt gekookt.

Lees hieronder het recept.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

  1. 250 Gram cous cous
  2. 375 Ml water
  3. 10 Ml zonnebloemolie
  4. 1 Theelepel zout
  5. 50 Gram ongezouten roomboter
  6. 200 Gram Cherrie tomaatjes
  7. 1 Zoete maïskolf
  8. Halve Komkommer
  9. 100 Gram rozijnen
  10. 80 Gram walnoten
  11. 2 Bosuitjes
  12. 1 Gele paprika
  13. 250 Gram kikker erwten uit blik
  14. 1 Avocado
  15. Honing naar smaak
  16. 1 Limoen

 

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime cous cous pan en doe hier 2 L water in. Zet de pan op het vuur en laat het water koken. Doe de cous cous in een ruime schaal en voeg hier de olie en zout aan toe.

 

  • Stap 2

Meng de olie en het zout samen met de cous cous, doe de cous cous dan in de stoompan en zet boven het water. Plaats de pan pas als het water stoomt.  Stoom de cous cous gedurende 20 min. Na 20 min haal je de cous cous uit de pan, laat deze heel even afkoelen en voeg er 150 ml water aan toe. Meng het water met de cous cous en wrijf de cous cous tussen je vingers tot er geen balletjes meer zijn.

Herhaal deze stap nogmaals, doe de cous cous weer in de stoompan. Stoom het nogmaals 20 min. Na de 20 min haal je de cous cous eruit, laat je dit afkoelen en voeg je wederom 150 ml water toe. Meng dit weer samen en verwijder de balletjes. De cous cous mag weer komende 20 min in de pan.  Nadat je dit hebt gedaan herhaal je weer elke stap en als laatste voeg 75 ml water toe ipv 150 ml. Stoom nogmaals 20 min.

  • Stap 3

Je merkt nu al dat je cous cous bijna zo goed als gaar is. Voeg terwijl de cous cous nog heet is de ongezouten roomboter toe en meng dit met de cous cous. Doe de cous cous voor de laatste keer 10 min in de stoompan. Na deze 10 min is de cous cous ook goed gaar.

Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes, doe deze bij de cous cous, lek de kikker erwten uit, was deze goed. Kook ze kort voor een minuut of 10, lek ze wederom goed uit en voeg het toe aan de cous cous. Snijd de bosui in kleine stukjes en voeg dit ook toe.

  • Stap 4

Kook de maïskolf en wel de rozijnen in water. Snijd de komkommer in stukjes, hak de walnoten fijn en snijd de cherrie tomaatjes door midden. Voeg dit ook toe aan de cous cous. Zodra de maïskolf gaar is heeft een minuut of 10 nodig om te koken, snijd je de mais van de kolf en voeg je het toe aan de cous cous. Lek de rozijnen uit en voeg deze ook toe. Schil de avocado, snijd deze in blokjes en voeg het als laatst toe. Voeg honing en limoen toe voor wat extra smaak en je kunt lekker gaan genieten van deze heerlijke salade.

Eet smakelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *