Aardbeien kwarktaart

29 Augustus 2015 stapten wij, ik en de liefste man in de wereld in het huwelijksbootje. Niet wetend wat ons te wachten stond. Je leert elkaar echt kennen wanneer je onder 1 dak woont. Wanneer je samen bepaalde doelen wilt behalen. Afgelopen weekend was ons 5 jarig jubileum. Dit hebben we gevierd door lekker thuis samen te koken en iets lekkers te bakken.

We halen altijd overal inspiratie vandaan. Dit keer wilde hij een kwarktaart en het moest een bepaalde look hebben. De rest moest ik zelf maar invullen.
Aangezien hij een kwarktaart wilde heb ik deze ook gemaakt. De taart is heerlijk geworden, nadat we er van hebben gesnoept hebben we ook 2 stukjes in de vriezer gedaan anders was die taart heel snel op en wij meteen 5 kilo zwaarder. Haha! Mocht je deze heerlijke makkelijke taart willen maken, het recept kun je hieronder lezen.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

Het deeg:

 1. 200 Gram bloem
 2. 125 Gram koude ongezouten roomboter
 3. 50 Gram cacao
 4. 100 Gram poedersuiker
 5. 4 Gram zout
 6. 60 Gram amandelmeel
 7. 1 Ei ( Maat L )

 

Vulling 

 1. 250 Gram aardbeien kwark
 2. 300 Gram aardbeien
 3. 250 ml ongeklopte slagroom
 4. 250 Gram mascarpone
 5. 100 Gram poedersuiker
 6. 8 Gram agar agar of 9 Gelatine blaadjes

 

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een schaal en voeg hier de bloem aan toe, doe de cacao er bij. Weeg het ongezouten roomboter af en snijd het in blokjes. Voeg dit dan toe aan de kom. Weeg de amandel wel af en voeg dit ook toe.

 • Stap 2

Weeg de poedersuiker af en voeg het toe aan de kom. Meng het geheel samen, breek het ei en voeg het toe. Meng het geheel nu goed samen tot je een mooie bal deeg hebt. Haal het deeg uit de kom en kneed het even een minuut of 2 door. Vouw het door en kneed het deeg.

 • Stap 3

Wikkel het deeg in vershoudfolie. Het deeg mag nu gedurende 1 uur naar de koeling. Na 1 uur haal je het deeg er uit en rol je het deeg uit om het vervolgens in je gewenste vorm te plaatsen. Bak het deeg in 35 min af op 180 graden op een voorverwarmde oven.

Haal de taartbodem dan uit de oven en laat deze rustig afkoelen.

 • Stap 4

 

Doe de kwark in een mengkom, voeg de slagroom en mascarpone toe. Verwijder de kroon van de aardbeien en was deze. Klop het beslag gedurende 1,5 minuut tot je een mooi samenhangend mengsel hebt. Zet de mixer dan uit.

 • Stap 5

Voeg de poedersuiker aan de aardbeien toe en maal het fijn met een staafmixer. Zet de aardbeien op een middelhoog vuurtje en voeg de agar agar toe. Meng dit samen met een garde. Mocht je gelatine blaadjes gebruiken week deze dan eerst in water en voeg het dan toe aan je pannetje met aardbeien. Zodra de gelatine blaadjes zijn gesmolten kun je het van het vuur afhalen.

 • Stap 6

 

Voeg de aardbeien mengsel toe aan je kwark en zet de mixer kort aan. Laat alles 30 a 40 seconden mixen en voeg het beslag dan toe aan je taartbodem. Doe de taart gedurende 4 uur in de koeling om op te stijven. Zodra de taart goed is opgestijfd kun je deze decoreren naar wens.

Hierna kun je de taart aansnijden en genieten van een heerlijk stukje kwark taart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *