Rijst met zeevruchten

Dit gerecht is lekker en makkelijk om te maken. Vrijwel al mijn recepten zijn wel makkelijk om te maken. Ik had nog wat zeevruchten in de vriezer liggen. In eerste instantie wilde ik paella maken. Aangezien ik grotendeels van de benodigdheden niet in huis had en geen zin meer had om naar de supermarkt te gaan heb ik besloten om er een simpelere gerecht van te maken. Een neppe versie van paella haha!

Het gerecht valt niet zwaar op de maag en is echt heel erg lekker. Lees hieronder het recept rustig door.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

  1. 300 Gram basmati rijst
  2. 250 Gram zeevruchten
  3. 1 Rode ui
  4. 1 Groene paprika
  5. 1 Groentenboullion blokje
  6. 1 Theelepel paprikapoeder
  7. 1 Theelepel knoflookpoeder
  8. 1 Theelepel zout
  9. Paar draadjes saffraan
  10. 100 Gram doperwtjes
  11. 250 Gram gesneden champignons
  12. 1 Zakje kruidenmix voor witvis
  13. Scheutje olijfolie
  14. 30 Gram ongezoute roomboter
  15. 8 Tijgergarnalen
  16. Klein bosje koriander

 

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

 

Neem een ruime koekenpan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Schil de ui, was deze en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de ui toe aan de koekenpan en zet de pan op een middelhoog vuurtje. Ontpit de paprika, was deze en snijd hem ook in kleine blokjes. Voeg de paprika toe aan de koekenpan. Fruit de ui samen met de paprika.

Was de rijst goed en zet een pan met rijst op.

  • Stap 2

Na een minuut of 3 voeg je de zeevruchten bij de paprika en ui. Bak het samen. Voeg hier ook de doperwten aan toe.

Voeg het bouillon blokje bij de rijst. Laat de rijst nu langzaam gaar koken.

  • Stap 3

Voeg nu de bovenstaande kruiden en de saffraan toe aan de pan. Meng dit goed samen met een spatel.

  • Stap 4

Was de champignons, snijd ze in plakjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak het een minuut of 3 samen met de groenten en de zeevruchten. Voeg dan het zakje kruidenmix voor wit is toe. Meng dit ook goed samen. Zodra de rijst gaar is voeg je dit toe aan de koekenpan.

Bak de rijst samen met de zeevruchten een minuut of 2. Verwijder ondertussen de darmen van de garanalen, was de garnalen goed en bak de garnalen kort in een koekenpan met ongezoute roomboter. Bak de garnalen niet te lang want dan worden ze taai.

Hak wat koriander fijn en voeg dit toe aan de rijst. Schep de rijst of en serveer het gerecht. Doe de garnalen boven je rijst wanneer je het serveert.

Eet smakelijk.

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *