Prei Kerrie ovenschotel

Wanneer ik groenten koop en iets te veel in huis heb, vind ik het fijn om de overige groenten te snijden en in de vriezer te stoppen. Zo wordt alles gebruikt en niets weg gegooid. Dit keer had ik wat extra gesneden prei in de vriezer liggen. Hierbij besloot ik een prei schotel te maken.

Hieronder kun je het recept en bereidingswijze doornemen.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

 1. 4 Prei
 2. 600 Gram aardappelschijfjes
 3. 300 gram gehakt
 4. 3 Theelepels kerrie
 5. 25 Gram Ongezouten roomboter
 6. 25 Gram bloem
 7. 300 Ml gekookt water
 8. 1 Groenten bouillon
 9. Geraspte kaas

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Schil de aardappelen, was deze en snijd ze in schijfjes. Voeg de aardappelen toe aan een pan water en zet deze op een middelmatig vuurtje. Laat de aardappelen rustig koken en voeg er een wat zout aan toe.

Bak het gehakt in een koekenpan met wat olijfolie. Was de prei en snijd hem in reepjes. Zodra het gehakt ver gaar is voeg je de prei toe en bak je het langzaam. Na een minuut of 2 voeg je de 3 theelepels kerrie toe. Meng dit goed samen met een spatel. Let er ondertussen op of je aardappeltjes niet al gaar zijn ( ik werd afgeleid door dat de bel af ging en het dus purée werd haha )

Zodra de aardappelen gaar zijn giet je deze af.

 

 • Stap 2

Als de prei gaar is begin je aan het sausje. Doe de ongezouten roomboter in een pannetje en zet het op een laag vuurtje. Laat de roomboter smelten en voeg de bloem toe. Meng het samen met een houten lepel. Je krijgt nu een papje.  Voeg hierna het bouillon blokje en gekookt water toe als laatst voeg je nog 1 theelepel kerrie toe en meng je het goed samen met je houten lepel. De saus is klaar wanneer het ingedikt is. Laat je fornuis wel op een lage stand staan anders brand het aan.

 • Stap 3

Neem een ovenschaal en voeg hier een laag aardappelen aan toe, hierna de prei, dan de 2e laag aardappelen. Giet hierna je saus over je aardappelen en bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas. Doe de ovenschotel gedurende 35 min in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de kaas gesmolten is en een mooie korst is geworden.

Hierna kun je de ovenschotel opdienen, persoonlijk doen wij er wat Chili saus of sambal bij. Dit vind hij lekker. Als je hebt opgediend wat zoet zure chilli saus heerlijk!

Geniet er van

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *