Lemon merengue pie

Lemon merengue, dit stond echt zo lang op mijn lijstje. Met eid al adha zijn we ook uitgenodigd bij mijn broer voor een bbq. Aangezien ik het al zo lang wil maken maar geen gelegenheid zag heb ik dit moment meteen gepakt om de taart dan eindelijk te maken.

Er zit echt wel tijd aan de taart gebonden maar hij is het zeer zeker waard. Hieronder kun je het recept doornemen.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

Voor het deeg

 1. 200 Gram bloem
 2. 30 Gram amandel meel
 3. 2 Gram zout
 4. 10 Gram suiker
 5. 130 Gram koude ongezoute roomboter
 6. 60 Ml koud water

Voor de vulling

 1. 230 ml water
 2. 180 ml citroensap ( circa 8 citroenen )
 3. 150 Gram suiker
 4. 56 Gram maizena
 5. 50 Gram ongezoute roomboter
 6. 3 Eidooiers

 

Voor de topping

 1. 3 Eiwitten
 2. 1 Eetlepel citroensap
 3. 80 Gram suiker

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een ruime schaal en zeef hier de bloem en amandelmeel in. Voeg hierna de suiker en het zout toe. Meng dit samen.

 • Stap 2

Snijd de roomboter in blokjes en voeg het toe aan de bloem, voeg het water toe en begin met het kneden van het deeg. Kneed even goed door tot alles goed is opgenomen. Maak er dan een mooie bal van en wikkel deze in vershoudfolie. Het deeg mag gedurende 1 uur in de koeling.

 • Stap 3

Begin aan de vulling. Doe het water in een pannetje. Rasp alle 8 citroenen en pers deze dan uit. Zet het pannetje op een middelhoog vuurtje en voeg de citroenrasp toe aan de pan. Neem 1 eetlepel citroensap en zet dit aan de kant. Dit heb je later nodig voor de topping. Schenk het in een ander kommetje. Het is niet veel maar voldoende.

Voeg de resterende citroensap aan het pannetje en roer het door. Voeg hierna de maizena toe en meng het samen met een spatel. Je moet geduld hebben want het mengsel begint langzaam met indikken en kan opeens snel gaan. Blijf het mengsel roeren met een spatel.

 • Stap 4

Zodra het goed is ingedikt zet je het fornuis uit en voeg je de roomboter toe. Meng dit met een garde. Scheid het eiwit van de eidooiers en zet deze aan de kant. Het eiwit heb je straks nodig. Voeg de 3 eidooiers toe en meng dit ook met de garde. De vulling is nog heet genoeg dus de eieren kunnen er bij. Meng alles goed samen en laat het hierna goed afkoelen.

Haal het pannetje van het fornuis en doe een laagje verschuif folie op je vulling. Druk het dus tegen je vulling aan. Dit zorgt ervoor dat er geen laagje op je vulling komt. Als de vulling is afgekoeld zet je hem even voor 30 min in de koelkast of tot je het weer nodig hebt.

 • Stap 4

Haal het deeg uit de koeling en bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg voldoende uit zodat je hem over je bakvorm heen kan leggen. Ik heb een bakvorm genomen waarbij de onderkant makkelijk omhoog te drukken is.

Til het deeg over je deegroller om zo het deeg in je bakvorm te drukken. Prik hierna gaatjes in je bakvorm. Verwarm de oven voor op 180 graden. Het deeg mag zodra de oven goed verwarmd is de oven in gedurende 35 min. Kan zijn dat het bij jou eerder gaar is. Bekijk dit even voor je zelf.

Nadat het deeg gaar is haal je deze uit de oven en laat je hem gedurende 30 min afkoelen. Vul dan de bodem met de vulling die in de koeling staat.

 • Stap 5

Klop de eiwitten die je had staan stijf, voeg beetje bij beetje de suiker en ook de citroen sap toe. Klop het goed door tot je stijve pieken hebt. De eiwitten mag je dan op je taart smeren, doe dit met een spatel. Dit  hoeft niet netjes. Ga er dan met crème brûlée brander over heen. Je brand als het ware de eiwitten.

Heb je dit gedaan? Dan kun je gaan genieten van deze heerlijke lemon merengue pie.

Eet smakelijk

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *