Tiramisu

In veel restaurants kan je tiramisu bestellen als nagerecht. Elke keer kan ik er niet van nemen omdat er alcohol in zit. Balen natuurlijk!

Laatst was ik bij mijn nicht in Brussel.
Mijn lieve nicht had tiramisu gemaakt zonder alcohol en zonder ei. Mij maak je niet gelukkiger. Misschien mag je het dan eigenlijk geen tiramisu meer noemen. Gewoon een lange vingers espresso dessert? Ik weet het niet, we noemen het dan gewoon tiramisu zonder alcohol en zonder ei.

Mocht je het op deze manier willen maken? Dan kan dat. Hieronder kun je het recept doornemen.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

  1. 500 Gram mascarpone
  2. 300 ML gecondenseerde melk
  3. 250 Ml ongeklopte slagroom
  4. 200 ML espresso
  5. 300 Gram lange vingers
  6. Cacao

 

Bereidingswijze

  • Stap

Doe de mascarpone in de mixer en laat deze rustig los kloppen. Ik heb de keukenmachine op een middelhoge stand gezet. Nadat de mascarpone goed losgeklopt is voeg je de gecondenseerde melk toe.

Wanneer de gecondenseerde melk goed is opgenomen voeg je de ongeklopte slagroom toe en mix je het door tot het een dikkere substantie wordt. Klop niet te lang door want dan gaat het schiften. Let dus even op je beslag.

Zet ondertussen de 200 ml espresso koffie klaar. Je kunt oploskoffie gebruiken of espresso koffie bonen malen en koffie zetten. Laat deze eerst afkoelen voor je hier mee verder gaat.

  • Stap 2

Zodra de koffie is afgekoeld, doop je de lange vingers in de koffie en leg je deze in de ovenschaal. Werk laag voor laag. Eerst een laagje lange vingers, doe hier een laag room op en weer een laag lange vingers en wederom een lag room. Tot de ovenschaal tot aan de rand gevuld is. Eindig met de room.

  • Stap 3

Zeef de cacao op de bovenkant van de tiramisu, zeef voldoende tot je geen room meer ziet. Doe de tiramisu dan in de koeling. De tiramisu moet de tijd hebben om goed op te stijven. Laat het dus het liefst een nachtje rusten in de koeling.

Heb je nog wat room over? Vul deze dan in glaasjes. Zo heb je tiramisu in a glass.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *