Zaalouk

Jaren geleden, toen ik nog een heel jong meisje was. Heb ik dit gegeten bij mijn oom in Marokko. Ik noemde het altijd gewoon aubergine salade. Nooit meer heb ik hem zo lekker gegeten als toen.
Heel wat jaren later maakte mijn schoonzus zaalouk voor tijdens een barbecue. This one was exactly the way I remembered it.
Heerlijke zaalouk! Elke keer wanneer mijn schoonzus een bbq houd krijg ik een bakje van haar zaalouk mee naar huis. Heerlijk. Dit keer heb ik het voor mijn ouders gemaakt met haar recept. Heerlijk gewoon. Hieronder staat het volledige recept online.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 1. 4 Aubergines
 2. 400 Gram tomatenstukjes in blik
 3. 2 Teentjes knoflook
 4. 1 Theelepel zout
 5. 1 Theelepel paprikapoeder
 6. 1 Theelepel zwarte peper
 7. Halve theelepel komijn
 8. Bosje verse peterselie
 9. Bosje verse koriander
 10. Groene olijven

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Snijd de aubergine in gelijke plakken. Besmeer ze met een laagje olijfolie aan beide kanten en bestrooi ze met wat zout en zwarte peper.

Doe de aubergines in de oven gedurende 35 min op 200 graden. Je kunt de aubergines ook grillen. Check de aubergines tussendoor of ze niet eerder gaar zijn. De ovens verschillen.

Zodra ze gaat zijn snijd en de aubergines in kleine stukjes. Doe de aubergines in een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie. Zet de pan op een laag vuurtje. Voeg na een minuut of 5 de tomatenblokjes toe en meng het samen.

 • Stap 2

Bak de aubergine wederom gedurende 5 minuten. Schil de knoflook tenen en rasp deze. Voeg het toe aan de aubergine. Voeg de kruiden en het zout toe en meng het samen. Snijd de peterselie en koriander zeer fijn en voeg het toe. Meng alles wederom goed samen en het laat het weer een minuut of 5 doorbakken. Voeg als laatst wat groene olijven toe en je kunt genieten van de zaalouk.

Bsaha

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *