Kip Pastilla

Schoonmoeders finest. Die vrouw kan koken, like seriously. Dit recept is dan ook van mijn schoonmoeder.

Afgelopen week was ik met mijn man in gesprek en vertelde hem dan ik vis pastilla wilde maken deze week. Hij gaf al snel aan daar geen zin in te hebben maar in kip pastilla. Ook prima.
Persoonlijk vind ik de pastilla van mijn schoonmoeder wel het lekkerst. Na dit gesprek heb ik mijn schoonmoeder gebeld met de vraag of ik haar recept mag.

Schoonmoeder is schoonmoeder niet als ze niet meteen aangeeft dat ze het komt laten zien zoals ze het maakt. Ofcourse! Mahbabik, hartstikke gezellig.

Zo zijn we dus samen de keuken ingedoken, hebben we hem ondertussen 3 x naar de supermarkt gestuurd omdat we weer wat waren vergeten. Enkele uurtjes later had hij wel zijn moeders pastilla op tafel voor het eten. So don’t get mad hon, it’s all worth it.

Anyways, hierbij het recept.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

 1. 2 Kippen
 2. Kaneel
 3. 2 Kilo uien
 4. Bos Peterselie
 5. 3 Theelepels honing
 6. 50 Ml olijfolie
 7. 3 Teentjes knoflook
 8. 100 Ml zonnebloemolie
 9. 2 Theelepels kurkuma
 10. 2 Theelepels zout
 11. 2 Theelepels zwarte peper
 12. 2 Theelepels gember
 13. 8 Eieren
 14. 5 Draadjes saffraan
 15. 250 Gram ongezouten amandelen
 16. 1 Rol filodeeg
 17. Ongezouten Roomboter
 18. 2 Theelepels suiker
 19. Poedersuiker

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Was de kip goed, snijd deze dan in kleinere porties kip, de poten, de romp, de vleugels. Snijd alles apart en verwijder de huid van de kip. Deze gaan we niet gebruiken. Dit doen we zodat de kruiden goed in de kip zullen intrekken. Was de kip nogmaals goed met zout en citroen. Het beste kun je het even goed laten intrekken. Al is het maar 10 min om nogmaals de kip goed te wassen.

Wij hebben de vleugels niet gebruikt. Dit kun je weg laten.

Doe de kipstukjes in een ruime pan en voeg toe. Voeg 1  volle theelepel kurkuma, 1 volle theelepel gember, 1 volle theelepel zout, 1 volle theelepel zwarte peper, de draadjes saffraan toe aan de pan.
Hak de peterselie zeer fijn en voeg het ook toe aan de pan. Voeg hierna de zonnebloemolie en olijfolie toe. Rasp de knoflook en voeg dit ook toe.

 • Stap 2

Schil de uien, was deze en hak ze iets fijn in de hakmolen. Voeg het dan toe aan de pan. Let wel op dat je een ruime pan hebt zodat alles ruimte heeft om goed te garen. Voeg 1 theelepel kaneel toe en meng het allemaal samen. Zet de pan op een middelmatig vuurtje en laat het langzaam garen. Let op voeg geen water toe, de uien laten al voldoende water los. Doe de deksel wel op de pan zodat er geen vocht kan ontsnappen.

 • Stap 3

Kook de amandelen in pannetje water gedurende 30 min. Ontvel de pitten hierna en laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje. Bak hierna de amandelen in een laagje zonnebloem olie in een koekenpan. Bak de amandelen tot ze knapperig zijn. Let er wel op dat ze niet te donker worden. Ik kan er geen tijd op aangeven. Ieder bakt het op zijn manier.

 • Stap 4

Nadat de amandelen gebakken zijn laat je deze goed uitlekken op een keukenpapiertje. Hak ze dan grof in een hakmolen. Voeg dan 2 theelepels suiker en 1 theelepel kaneel toe aan de amandelen en meng dit samen.

Ondertussen kijk je of de kip gaar is. De kip heeft ongeveer een uurtje nodig om te garen. Let er ondertussen op of hij al eerder of misschien later goed gaar is. Haal de kip dan uit de pan. Laat het even afkoelen en begin dan met het plukken van de kip. Verwijder de kip van de botjes.

 • Stap 5

Voeg nogmaals 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel gemberpoeder toe. Meng dit samen met de spatel

Nu kun je de deksel van de pan laten, het mengsel mag verder garen en het vocht dient helemaal opgenomen te worden. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer het goed door het mengsel. Blijf steeds een beetje roeren tot alle vocht goed is opgedroogd.

 • Stap 6

Nadat je merkt dat de vocht al goed opneemt voeg je nogmaals 2,5 theelepels kaneel toe. Ook de 3 theelepels honing mag er bij. Meng dit wederom goed samen. Als er totaal geen vocht meer te bekennen is haal je de pan van het vuur. Dit kan echt wel even duren dus neem de tijd.

Haal de mengsel dan uit de pan en laat deze even goed afkoelen voordat je dit gaat gebruiken om te vullen.

 

 • Stap 7

Zodra de vulling goed is afgekoeld ga je een ruime bakblik besmeren met zonnebloem olie, leg hier 1 2 bellen filodeeg in het midden, 2 vellen verticaal, en 1 vel aan ieder kant diagonaal.

Begin dan met een laag ui, ei vulling, hierna doe je er een laagje amandelen overheen, dan een laagje kip en je eindigt weer met de ui ei vulling. Vouw de pastilla dicht, en doe er nogmaals 1 vel overheen om het netjes dicht te maken.

Smeer de pastilla in met zonnebloemolie, je kunt er voor kiezen om plakjes ongezouten roomboter op te leggen ( of zoals ik altijd doe ) ongezouten roomboter smelten en ook het filodeeg insmeren zodat het een mooie rode kleur krijgt tijdens het bakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de pastilla in de oven gedurende 45 a 60 min. De pastilla is gaar als hij een mooie rode kleur heeft en het deeg lekker crunchy is.

Nadat hij gaar is kun je er voor kiezen de pastilla te decoreren met poedersuiker, kaneel en amandelen.

Hierna zet je een heerlijke theepot met Marokkaanse munt thee en kun je gaan genieten.

Bsaha, Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *