Frittata

Al die tijd noemde ik het gewoon Spaanse tortilla, niet wetend dat het traditionele Spaanse tortilla gerecht aardappeltjes en eieren is.

Terwijl ik opzoek was naar inspiratie foto’s kwam ik er al snel achter dat het geen tortilla is wat ik aan het maken was maar Italiaanse Frittata.
Sorry y’all haha! Het gerecht is wel echt heel erg lekker geworden. Verse groenten en ik heb er aardappel blokjes bij gedaan. Dit vult wat meer.

Hieronder kun je mijn versie van de Frittata terug lezen.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

  1. 2 Uien
  2. 250 Gram kipshoarma
  3. 1 courgette
  4. 1 Rode Paprika
  5. 1 Gele paprika
  6. 150 Gram champignons
  7. 1 Theelepel paprikapoeder
  8. 1 Theelepel zout
  9. 1 Theelepel komijn
  10. Halve Theelepel zout
  11. 1 Groenten bouillon
  12. 8 Eieren
  13. Ongezouten roomboter
  14. 250 Gram Aviko aardappelblokjes

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheut olijfolie in. Schil de uien en was deze. Snijd ze in kleine blokjes of plakjes. Doe deze direct in de koekenpan. Ontpit de paprika’s was deze en snijd ze in blokjes. Voeg de paprika toe aan de pan.

Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje en bak de groenten gedurende 2 minuten. Voeg hierna de kipshoarma toe en bak het gedurende 3 minuten. Was de courgette en snijd deze in blokjes. Voeg het dan toe aan de pan en bak het gedurende 5 minuten samen. Roer regelmatig om.

 

  • Stap 2

Voeg de kruiden toe, roer het nogmaals samen. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Voeg het toe aan de koekenpan en bak het nogmaals een minuut of 3 samen tot je merkt dat alles goed gaar is.

 

Neem een kommetje en voeg de eieren er aan toe. Voor extra smaak kun je er een snufje zout en zwarte peper aan toevoegen.

  • Stap 3

Klop de eieren los met een garde, doe de aardappelblokjes in airfryer en bak deze af, je kunt ook zelf aardappeltjes schillen, snijden in blokjes  en bakken in olie. Zodra de aardappeltjes gaar zijn neem je een andere diepe koekenpan en doe er een blokje ongezouten roomboter in. Laat de roomboter langzaam smelten.

Voeg de aardappelen toe aan de groenten en meng het samen.

 

  • Stap 4

 

Vul een schuimspaan met groenten en doe deze in de koekenpan, giet de eieren erover. Laat het vuur laag. Doe de deksel op de koekenpan en bak het langzaam af. Het verschilt per hoogte van je warmte hoelang het duurt voordat het gaar is.  Ik had mijn stand laag staan en heeft zeker een minuut of 6 a 7 aan beide kanten nodig gehad. De eieren moeten gaar zijn, steek een mis in het je frittata om zo beetje te kunnen kijken of alles gaar is.

Let er wel op dat je na 6 a 7 min wanneer je denkt dat het kan de frittata om te draaien. Beide kanten dienen gebakken te worden.

Zodra je gerecht klaar is kun je lekker gaan genieten!

Eet smakelijk.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *