Banoffee Pancakes

I love love love Toffee’s. Bananen en toffees ook lekker! We kennen allemaal het dessert Banoffee pie. Heerlijk!

Vandaag had ik mijn lieve vriendin op bezoek heb ik voor de lunch gezorgd. Dit keer besloot ik om Banoffee pancakes te serveren.
De pancakes zijn goed in de smaak gevallen. Ze zijn machtig maar wel enorm lekker! Ik ben er dik tevreden mee! Ik deel dan nu ook het recept met jullie mee.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

 1. 250 Gram bloem
 2. 2 Eieren maat M
 3. 40 Gram suiker
 4. 1 Zakje bakpoeder
 5. 1 Zakje vanillesuiker
 6. Snufje zout
 7. 350 ML volle melk
 8. 2 Rijpe bananen
 9. Toffee saus
 10. Opgeklopte slagroom
 11. Ongezouten roomboter

 

 

 

Bereidingswijze

 

 • Stap 1

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem aan toe.
Voeg de eieren toe aan de bloem samen met de suiker, bakpoeder en vanille suiker. Voeg ook je snufje zout toe en als laatst voeg je de melk toe. Je kunt er voor kiezen te mixen met een mixer of zoals ik dat heb gedaan gewoon goed mengen met een garde.

 

 • Stap 2

Prak de bananen, prak ze zeer fijn om blend ze in een blender. Voeg het dan toe aan je beslag en meng het nogmaals goed met je garde.

 

 • Stap 3

Zet een kleine koekenpan met antibaklaag op een middelmatig vuurtje. Zodra de koekenpan goed heet is voeg je een klontje roomboter toe aan de pan. Laat dit smelten. Giet dan een volle soeplepel beslag toe aan je pannetje. Doe de deksel op de koekenpan en laat gedurende 1 minuut de pancake bakken. Je merkt dat de pancake opdroogt. Keer de pancake dan om om aan de andere kant gaar te worden. Doe de deksel er steeds op zodat hij van binnen goed gaart.

Zodra je alle pancakes hebt gebakken stapel je deze op. Laat ze even afkoelen.

Doe er een toef opgeklopte slagroom op en giet er toffee saus over heen. Je kunt er ook voor kiezen om met nog een aantal stukjes banaan te decoreren.

 

Geniet er van!

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *