Zalm Tajine

Zalm tajine maken, maar je hebt geen tajine in huis. Dat was ook mijn issue toen ik dit gerecht maakte. Een aantal maanden geleden vroeg mijn moeder of ze mijn tajine kan gebruiken. Aangezien mijn moeder er meer gebruik van maakt heb ik deze aan haar gegeven.

Nu als ik tajine wil maken moet ik even kijken hoe ik het ga doen. Mijn ouders wonen veel te ver van ons vandaan dus ik kan hem niet snel bij mijn moeder halen. Dit keer heb ik dus een tajine gemaakt in een koekenpan. Je mist wel ietwat de tajine smaak maar verder was hij perfect.

Hier onder kun je lezen hoe je deze tajine maakt.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

 1. 3 Aardappelen
 2. 2 Uien
 3. 3 Tomaten
 4. 200 Gram sperziebonen
 5. Halve courgette
 6. 2 Wortelen
 7. 1 Theelepel paprikapoeder
 8. 1 Theelepel viskruiden
 9. 1 Groenten Bouillon blokje
 10. Halve theelepel zout
 11. 1 Theelepel zwarte peper
 12. 20 Ml vissaus
 13. 30 Ml olijfolie
 14. 100 ML water
 15. 2 Zalm moten
 16. 1 Citroen
 17. 1 Gele paprika
 18. Optioneel verse rode peper
 19. Bosje koriander & Peterselie

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1


Neem een tajine of zoals ik heb gedaan een stevige antibaklaag koekenpan en doe hier de olijfolie in. Schil de uien, was deze en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze dan in de pan. Was hierna de tomaten en snijd deze ook in plakjes. Je kunt er voor kiezen de tomaten te schillen dit heb ik niet gedaan. Leg de tomaten bovenop de uien. Hierna volgen de aardappelen. Schil de aardappelen was deze en snijd ze in schijfjes. Ook de aardappelen kunnen de pan in. Leg ze boven op de tomaten. Rasp de wortelen van de bovenste laag en was deze, snijd de wortelen in stukken en leg ze rondom de pan.

 • Stap 2

 

Ontpit de paprika en snijd hem in reepjes. Was de paprika en leg de paprika tussen de wortelen.
Haal de puntjes van de sperziebonen er af en was de sperziebonen. Doe de sperziebonen bonen nu ook in de pan. Was de courgette en snijd het in smalle plakjes. De courgette mag nu ook rondom de pan verdeeld worden. Voeg  hierna alle kruiden toe, verdeel de kruiden boven je groenten.

 • Stap 3

Voeg de Thaise vissaus toe, en zet de pan op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Na 3 minuten voeg je het water aan de kant toe. Laat de groenten nu op een middelmatig vuurtje gedurende 30 min gaat worden. Je hoeft niet te roeren of iets dergelijks

 

 • Stap 4

Nadat de groenten al bijna gaar zijn haal je de zalm tevoorschijn. Strooi er wat zwarte peper op. Leg de zalm boven op je groenten met wat schijfjes citroen. Doe het deksel weer op de pan. Laat de deksel gedurende 5 min op de pan. Na 5 min draai de zalm om en laat je het aan de andere kant nogmaals 5 min garen.
Was en snijd  de koriander en peterselie fijn en strooi dit over je vis heen.

Vis heeft niet zo lang nodig om haar te worden. 10 min is in dit geval dan ook voldoende. Voel het voor je zelf een beetje aan wanneer je denkt dat je vis gaar is. Ik heb er nog voor gekozen om een verse rode peper erbij te doen voor wat extra pittigheid.

Nadat de vis gaar is kun je het gerecht opdienen.

Geniet er van.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *