Kaasbroodjes

Kaasbroodjes, alles waar kaas in zit gaat er bij mij goed in. Ik ben dol op kaas. Tijdens de Ramadan wilde ik dus ook deze heerlijke broodjes eens maken. Het is absoluut niet moeilijk kaasbroodjes te maken. Je kunt het uiteraard op verschillende manieren doen. Je kunt er voor kiezen om een pak bladerdeeg te nemen en elk plakje te vullen met een blok kaas of je doet het zoals ik het heb gedaan.

Mocht je mijn manier willen nemen lees dan het recept hieronder door.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

 1. 10 plakjes bladerdeeg
 2. 50 Gram ongezoute roomboter
 3. 50 Gram bloem
 4. 350 ml water
 5. 1 Groentenbouillon
 6. 200 Gram geraspte jonge belegen kaas
 7. 1 Ei
 8. Extra geraspte kaas voor de garnering ( optioneel )

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een klein steel pannetje en zet deze op een laag vuurtje. Weeg de roomboter af en voeg de roomboter aan het pannetje. Laat de roomboter rustig smelten. Zodra de roomboter is gesmolten voeg je al roerend met een houten spatel de bloem toe. Meng dit met de spatel samen. Laat het pannetje nog steeds op een laag vuurtje.

Kook ondertussen het water, zodra het water is gekookt voeg je het bouillon blokjes toe en meng je dit samen. Voeg het bouillon water toe aan je meel papje en meng dit nogmaals samen met de spatel.

 

 • Stap 2

Zodra je het bouillon water hebt toegevoegd meng het gedurende 1 minuut goed samen en voeg je hierna al roerend de geraspte kaas toe. Zodra de kaas is gesmolten en je een papje hebt haal je het pannetje van het vuur.

Laat je kaas vulling helemaal afkoelen voor je de bladerdeeg gaat vullen.

 • Stap 3

 

Ondertussen haal je de bladerdeeg uit te verpakking en laat je deze rustig ontdooien. Zodra je bladerdeeg ontdooit is en je kasvulling is afgekoeld ga je de broodjes vullen.

 • Stap 4

 

Schep een volle eetlepel vulling op een bladerdeeg plakje aan de ene kant. Aan de andere kant snijd je streepjes in het bladerdeeg en klap je broodje dicht. Doe dit met alle broodjes.

 

 • Stap 5

Klop 1 ei los met een vorkje en smeer hierna de broodjes in met je eigeel. Je kunt er voor kiezen nog wat geraspte kaas over je broodjes te strooien. De broodjes mogen in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 min.

Iedere oven verschilt dus let er even op dat je broodjes gewoon mooi rood zijn.

 

 • Stap 6

Hierna laat je de broodjes kort afkoelen en kun je genieten van deze heerlijke kaasbroodjes.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *