Pasta Spinazie & Bloemkool

Vaak maak ik gerechten waardoor er groenten of iets over blijft. Het blijft er maar liggen omdat ik dan gewoon niet weet wat ik er mee aan moet.

 

Afgelopen vrijdag hadden we zin in pasta met spinazie ala crème maar tegelijkertijd had ik nog wat bloemkool in de koelkast maar niet genoeg om er een gerecht mee te maken. Ik besloot de bloemkool toe te voegen aan de pasta. I did, het was heerlijk! Hieronder kun je je doornemen hoe ik het heb gedaan.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 1. 200 Gram bloemkool
 2. 300 Gram spinazie ala crème
 3. 2 Groenten boullion blokjes
 4. 250 Gram verse pesto
 5. 500 Gram pasta naar keuze
 6. 300 Gram kipfilet
 7. Geraspte kaas
 8. Snufje zwarte peper
 9. Snufje zout
 10. Scheut olijfolie
 11. 15 Gram ongezoute roomboter om de bloemkool in te bakken.

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

 

Snijd de bloemkool in roosjes, was deze en doe ze in een pannetje water en kook de bloemkool beet gaar. In een minuut of 15 op een middelmatig vuurtje is je bloemkool wel beetgaar. Zo niet laat het dan nog even doorkoken.

 

 • Stap 2

 

Was de kipfilet, snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg het toe aan een koekenpan met een scheutje olijfolie.  Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Was de champignons en snijd de champignons in blokjes. Nadat je de

 

 • Stap 3

Voeg de champignons toe aan de koekenpan en bak de kipfilet samen met de champignons een minuut of 5, hierna kan de spinazie bij. Bak het wederom langzaam. Dit keer bak je de spinazie tot het helemaal is gesmolten. Zet de deksel dus ook op de pan zodat de stoom niet te veel kan ontsnappen.

Ondertussen zet je ook een pan pasta op, kook het water en voeg pasta naar keuze toe. De pasta kook je in een minuut of 1 gaar.

 

 • Stap 4

Voeg de pesto toe en bak het een minuut samen.

 

 • Stap 5

Voeg de boullion blokjes toe en de kookroom. Meng het geheel samen.  Zet het vuur lager en laat het langzaam koken, een minuut of 2 is voldoende.

 • Stap 6

Klop de eieren los en voeg een snufje zwarte peper en zout toe.

 

 • Stap 7

Voeg de eieren toe aan de bloemkool Meng dit goed samen  en bak de bloemkool kort in een koekenpan. Doe een klein blokje roomboter in de koekenpan en bak de bloemkool hier in.

 • Stap 8

 

Lek de pasta uit zodra deze gaar is en meng het met de koekenpan met de spinazie, meng het geheel goed samen. Voeg de pasta dan toe aan een ruime ovenschaal en leg hier de gebakken bloemkool bovenop.

 • Stap 9

Strooi de geraspte kaas over je pasta en doe de ovenschaal gedurende 15 min in de oven op 180 graden. Zodra de kaas helemaal is gesmolten kun je het gerecht uit de oven halen en opdienen.

Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *