Sushi Bowl

Hij heeft het er vaak over, sushi eten. Ik lust het niet dus we gaan vrijwel nooit naar een sushi restaurant en we bestellen het dus ook nooit. Toch besloot ik een sushi bowl voor hem te maken. Why not, hij lust het dan eet ik wel iets anders. Zo gezegd zo gedaan. Hij vond het heerlijk!

Hieronder kun je de beschrijving doornemen.

Beschrijving

  1. 250 Gram sushi rijst
  2. 100 ML Hanabi rijstazijn voor sushi
  3. 1 Winterpeen
  4. 1 Komkommer
  5. 150 Gram gerookte zalm
  6. 1 Bosui
  7. Zwarte sesamzaadjes
  8. 1 Eetlepel walnootoliw
  9. 2 Eetlepels soja saus
  10. 1 Avovado
  11. Snufje zout
  12. Snufje zwarte peper

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

 

Weeg de rijst af en was deze voor je het in een pannetje doet.

  • Stap 2

Voeg de rijst aan de pan en voeg 500 Ml water toe nadat je de rijst hebt gewassen. Kook de rijst 2 minuten hoog, 10 min op een laag vuurtje. Hierna laat je het nog 15 min staan met de deksel op de pan.

Zodra de rijst klaar is voeg de rijsazijn toe, meng het samen en laat je dit zeker een uur staan in de koeling.

  • Stap 3

 

Schil de winterpeen en was deze, snijd de winterpeen dan met de dunschiller in smalle reepjes.

  • Stap 4

Was de komkommer en snijd deze ook met de dunschiller in dunne plakjes.

  • Stap 5

Snijd de zalm in reepjes en voeg het toe aan een schaaltje.

  • Stap 6

 

 

Voeg de sojasaus en de walnoot olie toe aan de gerookte zalm, meng het goed samen.

  • Stap 8

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Verwijder de schil en snijd de avocado in smalle plakjes

  • Stap 9

Was de bosui, haal de bovenste laag eraf, was de bosui nogmaals en snijd hem in kleine blokjes.

Hierna kun je beginnen met je bowl klaar maken. Neem een ruime kom en voeg hier wat rijst aan toe, aan de ene kant voeg je de reepjes wortelen toe, daarnaast de reepjes komkommer, de zalm en de avocado. In het midden voeg je de bosui toe. Strooi er wat zwager peper en zout overheen. Garneer met wat zwarte sesam en je bent klaar. Geniet van je sushi bowl.

 


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *