Baghrir

Baghrir, heerlijk als lunch of ontbijt. Laagje olijfolie en een plakje kaas er tussen im good! Vele zullen het met honing eten. Wat ook enorm lekker is!

Hieronder kun je de stappen plan van deze heerlijke luchtige baghrir doornemen.

 

Wat heb je nodig ?

 1. 300 Gram bloem
 2. 100 Gram fijne griesmeel
 3. 1 Zakje bakpoeder
 4. 8 Gram droge gist
 5. 700 ml warm water
 6. 1 Theelepel zout
 7. 2 Theelepels suiker

 

 

Bereidingswijze

 

 • Stap 1

Voeg de bloem samen met de griesmeel toe aan de kom. Aan de ene kant voeg je de gist samen toe met de suiker, daartegenover voeg je het zout toe en schuin tegenover de bakpoeder. Voeg hierna warm water toe, water wat je iets te heet vind om je hand erin te houden.

 

 • Stap 2

Meng het beslag met een mixer of in een keukenmachine gedurende 5 min. Mix het goed door op een middelmatige stand tot je geen klontjes bloem meer hebt.

 

 • Stap 3

Wikkel de beslagkom goed in met vershoudfolie, doe hier dan 2 handdoeken overheen en laat het deeg 30 min rijzen op een warme plek.

 

 • Stap 4

Zodra het beslag even heeft gerust zul je kleine bubbeltjes zien, meng het beslag nog een beetje door met je soeplepel en zet de koekenpan met een goede antibaklaag op het vuur.

 

 • Stap 5

Nadat de koekenpan goed heet is geworden spoel je hem onder koud water en voeg je een volle soeplepel beslag toe aan de pan. Zet de pan op een middelmatig vuurtje.

 

 •  Stap 6

Al gauw zul je de eerste bubbeltjes zien. Zodra het beslag helemaal is opgedroogd haal je voorzichtig met een spatel de zijkanten los en haal je de Baghrir uit de koekenpan. De pan moet wederom omgespoeld worden in koud water en zo ga je door met het bakken van de Baghrir. Bij elke Baghrir spoel je eerst de pan om.

 

 • Stap 7

Smeer de Baghrir in met een laagje olijfolie en dek het goed af met aluminium folie zodat ze warm blijven.

Hierna maak je lekkere Marokkaanse munt thee en kun je genieten van deze lekkere Baghrir. Eet smakelijk

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *