Hamburger broodjes

Burgerbroodjes maken hoeft niet moeilijk te zijn. Persoonlijk koop ik ze zelf nooit uit de winkel maar maak ik een hele batch en gaan ze de vriezer in. Wanneer er homemade burger op het menu staat haal ik wat broodjes uit de vriezer en maken we hier hamburgers mee.

Dit recept is een lekker recept voor fluffy burger broodjes, mocht je dit eens willen proberen raad ik je dan ook deze heerlijke broodjes aan.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

 1. 450 Gram bloem
 2. 230 Ml warme melk
 3. 9 Gram gist
 4. 90 Ml lauwe volle melk
 5. 50 Gram ongezouten roomboter ( op kamertemperatuur )
 6. 2 Eieren
 7. 15 Gram suiker
 8. 9 Gram zout
 9. 20 Gram Griekse yoghurt
 10. Sesamzaadjes

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1


Neem een ruime kom en voeg hier de bloem en zout toe.
Verwarm de melk in de magnetron, voeg hier de gist en suiker aan toe en laat het afgedekt een minuut of 5 staan. De melk gaat schuimen. 

 

 • Stap 2

Voeg 1 ei en 1 eigeel toe aan de bloem, het eiwit van het 2e ei ga je later nog voor de broodjes gebruiken.
Voeg de ongezouten roomboter toe aan de bloem. Nadat het gist is gaan schuimen voeg je dit ook toe aan de bloem en kneed je het deeg gedurende 10 minuten. Ik heb dit met een deegmachine gedaan. Laat het deeg goed doorkneden. 

 

 • Stap 3

Neem een andere kom en vet deze in met een beetje zonnebloemolie. Maak een mooie bal van het deeg en doe de deeg in de ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg gedurende 1,5 uur rijzen, het liefst op een warme plek.

 

 • Stap 4

Nadat het deeg is verdubbeld begin je met het vormen van balletjes. Weeg balletjes van 100 gram af. Let op voeg geen bloem toe. Het deeg is wat plakkerig maar alleen zo krijg je heerlijke zachte fluffy broodjes. Nadat je balletjes hebt gevormd leg je ze meteen op een beklede bakplaat met bakpapier. Laat de broodjes weer 45 min rijzen.

 

 • Stap 5

Na 45 min haal je de broodjes weer tevoorschijn en verwarm je de oven voor op 180 graden.

Smeer het ei in met eiwit die je over hebt van het deeg. Bestrooi de broodjes met witte of zwarte sesamzaadjes. De broodjes mogen nu afgebakken worden op 180 graden gedurende 15 min, zodra je merkt dat de broodjes mooi rood zijn haal je ze uit de oven en laat je ze onder een theedoek afkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *