Hamburger broodjes

Tijdens de Ramadan zagen wel veel deegwaren tegenkomen. In de Ramadan heb ik deze burger broodjes gemaakt. Ze waren enorm goed gelukt, heerlijk zachte fluffy broodjes. Hamburgers hoef je natuurlijk niet alleen tijdens de Ramadan te eten en kan er ook buitenom lekker gegeten worden.

Dit recept deel ik dan ook met jullie online!

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

400 Gram bloem

90 Ml lauw water

8 Gram gist

90 Ml lauwe volle melk

35 Ml zonnebloemolie

2 Eieren

30 Gram suiker

9 Gram zout

30 Gram Griekse yoghurt

Topping

1 ei

2 theelepels melk

Sesamzaadjes

 

 

Bereidingswijze

Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen. Behalve de topping. Kneed het deeg gedurende 10 min met een kneedmachine, doe je het met de hand verdubbel de tijd. Het deeg is enorm plakkerig. Het is niet te bedoeling dat je bloem bijvoegt omdat de broodjes hard worden als je dat doet.  Nadat je goed hebt gekneed smeer je een schaal in met zonnebloem olie en leg hier het deeg in. Het deeg mag nu gedurende 1 uur rijzen. Laat het deeg rijzen op een warme plek.

Nadat het deeg is verdubbeld begin je met het vormen van balletjes. Smeer je handen in met olie en haal 10 balletjes uit je deeg. Let op voeg wederom geen bloem toe. Het deeg is enorm plakkerig maar alleen zo krijg je heerlijke zachte fluffy broodjes. Nadat je balletjes hebt gevormd leg je ze meteen op een beklede bakplaat met bakpapier. Laat de broodjes weer 45 min rijzen.

Na de 45 min haal je de broodjes weer tevoorschijn en verwarm je de oven voor op 190 graden.

Kluts het ei en voeg de melk toe. Kluts het nogmaals samen. Smeer dan de broodjes in. Hierna strooi je wat sesamzaadjes op de broodjes.

De broodjes mogen nu afgebakken worden op 190 graden gedurende 15 min.

Zodra je merkt dat de broodjes mooi rood zijn haal je ze uit de oven en laat je ze onder een theedoek afkoelen.

Hierna kun je de broodjes lekker vullen.

Voor ik een burger maak open ik het broodje en zet het eerst op de grill dit zodat de sappen van de burger niet te veel door het broodje heen gaan.

Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *