Subway Broodje

Wij bestellen regelmatig bij subway, I mean why not? Altijd standaard broodje tonijn. Aantal maanden geleden, volgens mij ergens vorig jaar zag ik dit broodje opeens bij Suzanne van my life in food, zoek haar op insta, I love her feed.

Anyways, dit recept had ze ook online geplaatst. Ik heb dit pas gemaakt in de Ramadan. De broodjes zijn echt heerlijk!!! Dit recept is niet van mij maar van Suzanne, met haar toestemming heb ik dit ook geplaatst.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

300 Gram bloem

100 Ml warme melk

9 Gram gist

2 Eieren

1 Theelepel suiker

1 Theelepel zout

1 Theelepel honing

2 Theelepels olijfolie

Parmezaanse kaas

Knoflookpoeder

Uienpoeder

Oregano

 

Bereidingswijze

 

Neem een kom en doe hier de bloem in, voeg de olijfolie, suiker en gist aan de ene kant zout aan de andere kant. Voeg het ei toe en de honing. Ik heb er een theelepel oregano bij gedaan, dit kun je weg laten. Verwarm de melk op, voeg het toe aan de bloem en begin met het deeg te kneden. Ik doe het deeg in de keukenmachine gedurende een minuut of 10.

Laat het deeg goed kneden, zodra het klaar is met kneden zet je de keukenmachine uit en vet je handen in met wat olie. Haal het deeg eruit, vorm er een mooie bal van en laat het deeg gedurende 1 uur rijzen.

Zodra het deeg in volume is verdubbeld verdeel je het deeg in 3 stukken.  Het deeg mag wederom 45 min rijzen.

Daarna kun je weer verder met de broodjes. Breek het andere ei in een schaaltje voeg er 2 eetlepels melk aan toe en kluts het met een vork. Smeer de broodjes dan in met de ei melk mengsel. Strooi er dan wat uienpoeder, knoflookpoeder en oregano over de broodjes. Als laatst doe je wat Parmezaanse kaas over je broodjes heen.

Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 min. Let wel even op je broodjes want elke oven is anders.

Beleg de broodjes naar keuze.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *