Enchilada

Mexicaanse gerechten vind ik heerlijk, ze zijn enorm creatief als het gaat om eten haha, zo hebben we bij de Italianen verschillende manieren hoe de pasta bereid kan worden.  Bij de Mexicaanse keuken ben ik gek op alle gerechten die ze met wraps etc voorbereiden.

Eergisteren heb ik enchiladas gemaakt. Ook enorm lekker maar toch wel machtig. Mocht je dit bereiden zou ik dit doen met een lekkere frisse salade erbij. Ik ben los gegaan op de komkommer haha maar dat komt omdat ik gek ben op komkommer.

Hieronder kun je het recept van de Enchiladas doornemen.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

6 Kleine wraps

300 Gram kipfilet

1 Blik chilli bonen

1 Blikje mais

1 Rode paprika

2 Uien

500 Gram tomatenpasata

4 Tenen knoflook

1 kip bouillon

100 Gram cheddarkaas

Bosje koriander

1 Theelepel komijn

1 Theelepel Mexicaanse kruiden

1 Theelepel oregano

1 Groenten Bouillon

Olijfolie

 

Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in, schil 1 ui, was deze en snijd hem in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de koekenpan.

Pers de knoflook uit en voeg deze toe aan de uien. Zet de koekenpan op het vuur en bak dit rustig samen. Voeg hierna de tomatenpassata toe. Meng het geheel samen, voeg de komijn en de oregano toe aan de koekenpan, zo mag nu ook de kipbouillon er bij. Meng alles samen. Rasp de cheddarkaas en voeg deze toe aan de saus. Meng het weer samen met een spatel.

Snijd de kipfilet in wat groffe stukken en bak deze in een andere koekenpan af. Zodra de kipfilet gaar is haal je deze van het vuur en trek je de kipfilet uit elkaar. Je krijgt smalle sliertjes. Ik heb dit met de handmixer gedaan. Met de handmixer door de kipfilet en je bent zo klaar. Doe weer een scheutje olijfolie in de koekenpan waar je de kip in hebt gebakken en voeg hier de 2e ui aan toe. Deze mag je wederom schillen en in blokjes snijden. De paprika mag ontpit worden, gewassen en kan in de koekenpan. Bak het rustig af. Voeg hierna de chillibonen en de mais toe. Zo mag ook de kip er weer bij. Voeg de groenten bouillon toe. Meng het samen. Laat het nog een minuut of 3 doorbakken.

Neem nu een ovenschaal, doe hier de helft van je saus in. Vul de wraps met de kip en rol deze op. Leg de wraps in je ovenschaal en giet de rest van de saus over de wraps.

Rasp er nog wat cheddar kaas overheen en hij gedurende 15 min in de oven op 150 graden. Je kunt de enchiladas serveren met crème fraiche.

Geniet er van

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *