Tonijn Surimi pakketjes

Loumpia pakketjes, ver voor ik trouwde werd dit een enorme hype op Facebook.
Ik kan mij niet goed herinneren wie deze hype is gestart maar je werd er overal mee geconfronteerd.

Iedereen maakte het, iedereen showde het en iedereen had er wel een bepaalde versie en eigen draai aan gemaakt.

Nu jaren later zullen velen deze nog steeds op tafel zetten tijdens de Ramadan. Ik ben er 1 van… bedoel waarom niet het is lekker en zeker makkelijk. Mijn schoonmoeder kwam eten en heb ik de tonijn versie gemaakt. Ik wilde meerdere gerechten maken dus iets simpels er bij op tafel was een must.

De combinatie tonijn, groenten en surimi was dan ook een lekkere combinatie.

Hieronder kun je het volledige recept lezen.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

 

240 Gram tonijn

5 Surimi sticks

1 Prei

1 Rode paprika

1 Groene paprika

1 Ui

3 Teentjes knoflook

Bosje koriander

1 Theelepel zwarte peper

1 Theelepel komijn

1 Theelepel paprikapoeder

1 Theelepel kurkuma

1 Theelepel zout

Loumpia vellen

Zonnebloem olie

Olijfolie

 

 

Bereidingswijze

 

Schil de ui, was deze en snijd hem in blokjes, ontpit de paprika’s en was deze, ook de paprika mag je in blokjes snijden. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en voeg hier de paprika en het ui toe. Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Was de prei en snijd het groene gedeelte eraf verwijder het zand wat tussen je prei kan zitten, kortom was de prei goed. Snijd de prei in smalle ringetjes en voeg het dan toe aan de koekenpan.

Bak het gedurende 2 minuten. Voeg dan de zout, kurkuma, zwarte peper,kurkuma, komijn en paprikapoeder toe. Verwijder de schil van de knoflook en pers deze uit. Voeg de knoflook toe aan de groenten en meng alles even goed samen met een spatel. Hak de koriander fijn en voeg dit ook toe, nogmaals alles mengen en bak het  een minuut door.

Lek de tonijn uit en voeg het toe aan de groenten. Snijd de surimi in blokjes en voeg dit ook toe. Meng het nogmaals samen en bak het nog 1 minuut.

Hierna mag de pan van het vuur en lek je de groenten goed uit. Laat de groenten ondertussen goed afkoelen.

Bereid je loumpia vellen voor, als ze in de vriezer liggen laat je deze rustig ontdooien. Dek de loumpia vellen altijd af met een thee doek. Dit voorkomt uitdroging van de vellen.

Als je vulling is afgekoeld neem 1 vel, smeer deze licht in met wat zonnebloem olie en doe hier een eetlepel vulling in het midden. Vouw het pakketje dan dicht en ga door met de volgende. Doe altijd een theedoek op je gevulde pakketjes.

Zodra je klaar bent neem je een koekenpan, smeer wederom wat zonnebloemolie op je pakketje en bak de pakketjes aan beide kanten mooi af.

Doe dit met alle pakketjes.  Als je klaar bent kun je lekker gaan genieten.

 

Eet smakelijk. 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *