Mango Kokos toetjes

Om de 3 a 4 dagen koopt hij altijd weer vers fruit. Dit keer kocht hij frambozen en mango’s. Heerlijk, ik ben dol op beide fruitsoorten.

Aangezien ik een toetje wilde maken kwam de mango goed uit. Ook had ik hem gevraagd om biscuitjes te halen met kokos en suiker erop. He did! 3 uurtjes later waren mijn toetjes een feit.

Ik heb besloten om no bake cheesecakes te maken in kleine glaasjes. Je hebt ook echt voldoende aan een klein toetje, ik vind cheesecakes persoonlijk vrij machtig.

Hieronder kun je het recept lezen.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

200 Gram monchou

250 Ml ongeklopte slagroom

1 Klopfix

75 Gram witte chocolade

1 Mango

30 Gram kokos

150 Gram Verkade nizza kokos koekjes

50 Gram ongezoute roomboter

 

 

Bereidingswijze

 

Laat eerst de monchou op kamertemperatuur komen. De slagroom moet je meteen gebruiken als het uit de koelkast komt.

Zodra de monchou op kamertemperatuur is begin je met kloppen van de monchou met een mixer, zodra je deze goed hebt gemixt voeg je de slagroom en de klopfix toe. Klop het samen tot het stijf is. Zodra de slagroom is opgeklopt stop je ook met mixen anders gaat het schiften.

Smelt de chocolade au bain marie. Laat het even afkoelen, en voeg het dan toe aan de monchou slagroom mengsel. Meng het voorzichtig met een spatel.

Schil de mango en snijd 3 kwart van de mango in stukken om deze vervolgens te pureren. Voeg de mango puree aan de monchou en spatel het wederom goed maar voorzichtig door.

Maal de koekjes fijn en smelt de roomboter, voeg de roomboter toe aan de koekjes en meng het samen.

Snijd de rest van de mango in kleine blokjes.

Pak je glaasjes erbij en voeg eerst een laagje koekjes aan de glaasjes toe. Druk het een beetje plat, nu mag je als eerst een laagje monchou in het glas doen, hierna doe je weer een laagje koekjes en een laagje mango en weer een laagje monchou, als laatst weer een laagje mango blokjes.

Dit doe je met alle glaasjes.  De toetjes mogen nu gedurende 3 a 4 uur opstijven in de koelkast.

Hierna kun je lekker genieten van de toetjes.


 

 

2 antwoorden
 1. Bibike
  Bibike zegt:

  Hmmm lijkt me heerlijk.. Vraagje.. Enig idee doorwat ik klopfix kan vervangen.. Denk niet dat ik het hier vind in Casablanca.. 🤗

  Beantwoorden
  • sihamdaily
   sihamdaily zegt:

   Hoi,

   Je kunt het weglaten of een andere slagroomversteviger zoeken in Marjanne bijvoorbeeld… Doe anders je gardes even in de vriezer dat ze goed koud zijn dan zullen ze de slagroom ook voldoende stijfkloppen.

   Wat leuk dat je het in Casablanca gaat maken.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *