Chilli Con Carne

Chilli con carne, is echt mijn go to wanneer ik heb gewerkt, moe ben en geen zin heb om te koken. Het is makkelijk om te maken, wat rijst bij koken en ik ben klaar. Lekker snel en makkelijk.

Ik denk dat ik niet de enige ben die zo nu en dan er tegen op ziet om te koken. Dit gerecht staat lekker snel op tafel. Vandaag deel ik dan ook het recept met jullie mee.

 

 

Beschrijving 

 

Wat heb je nodig 

 

2 Blikken chilli bonen

1 Blik  tomatenblokjes 

1 Rode  peper

1 Rode  paprika 

2 Uien  

1 Theelepel komijn 

1 Theelepel paprikapoeder

1 Theelepel zwarte peper 

1 Theelepel chillivlokken 

1 theelepel Mexicaanse kruiden 

1 Blikje tomatenpuree

300 Gram gehakt 

 

Bereidingswijze 

Neem een ruime koekenpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Schil de ui, was deze en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de ui dan toe aan de koekenpan. Bak de ui gedurende 3 min. Voeg hierna het gehakt er aan toe en bak het samen gaar. Ontpit de paprika, was deze en snijd deze ook in kleine blokjes. Doe het zelfde met het pepertje.  Bak het geheel een minuut of 3 samen. Voeg hierna het blikje tomatenpuree er aan toe. 

De kruiden mogen ook toegevoegd worden. 

Zo ook de chillibonen en tomatenblokjes. Meng het geheel nu goed samen met de spatel en laat alles nog 8 min doorkoken op een laag vuurtje. 

Nadat de chilli con carne klaar is kan je er voor kiezen om rijst bij te koken. Dien het de rijst samen met de chilli con carne op.

Geniet ervan. 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *