Wortelsoep

Mijn lieve oma Allah y rahma haar soep, haar koekjes, haar eitjes… alles wat mijn oma maakte was geliefd bij haar kleinkinderen. De wortelsoep was het meest favoriet. Tot op de dag van vandaag maak ik dit recept nog steeds!
Mijn lieve oma is er al een hele lange tijd niet meer maar we hebben het nog steeds over haar heerlijke soep en deze maken we dan ook.

Persoonlijk heb ik liever deze soep ipv Harrira. Bij mij staat hij dan tijdens de Ramadan ook geregeld op tafel. Hieronder kun je het recept lezen.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

 

500 Gram wortelen

2 stengels bleekselderij

1 prei

1 Aardappel

1 Ui

2 Tomaten

2 Blokjes groenten bouillon

2 L water

1 Theelepel sambal

Scheutje olijfolie

Bereidingswijze

 

Neem een soeppan en doe hier een scheutje olijfolie in. Schil en was de ui, snijd deze in reepjes en voeg het toe aan de pan. Schil en was de aardappelen en voeg deze ook toe aan de pan. Zet de pan op een middelmatig vuurtje. Rasp de bovenste laag van de wortelen, was de wortelen en snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Bak de groenten langzaam. Was de prei en bleekselderij en snijd deze ook in stukjes. Het groene gedeelte van de prei hoef je niet te gebruiken. Voeg de groenten toe aan de pan. Bak het geheel een minuut of 2 samen. Was de tomaten, je hoeft ze niet te schillen snijd deze in 4 stukken en voeg het toe aan de pan.

Kook ondertussen het water, nadat het water heeft gekookt voeg je deze toe aan de pan samen met de bouillon blokjes. Kook de groenten gaar in 45 min. Pureer de soep dan met een staafmixer en voeg de sambal toe. Meng alles goed samen en je kunt de soep opdienen.

Geniet er van.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *