Pad Thai
Eens in de zoveel tijd gaan we als schoonzussen iets doen, de laatste keer dat we wat zijn gaan doen was als ik het mij goed kan herinneren in februari. We zijn toen heerlijk gaan eten in een Thais restaurant. Ik heb toen gekozen voor Pad Thai. Dit was ook echt een goede keuze!
De Pad Thai was heerlijk bereid, ik heb zelf ook al eens pad Thai gemaakt maar deze vond ik toch wel vele malen lekkerder! Het bord was goed vol opgeschept en ik kreeg helaas niet alles op, het was echt heerlijk maar oh zo veel haha!
Dit gerecht heb ik thuis nagemaakt… het is echt oprecht lekker!
Hieronder kun je lezen wat de bereidingswijze is.
Beschrijving
Wat heb je nodig
1 Pak Rijstnoodles
Tijgergarnalen of Gamba’s ( Hoeveelheid naar keuze )
200 Gram kipfilet
30 ML zonnebloemolie
4 Teentjes knoflook
200 Gram taugé
Bosui
50 Gram ongezoute cashewnoten
2 Eieren
60 Ml vissaus
50 Gram lichtbruine basterdsuiker
45 Gram tamarinde pasta
15 Ml limoensap
15 Ml rijstazijn
1 Theelepel paprikapoeder
2 Theelepels chilisaus
1 Theelepel sambal
Bereidingswijze
Kook wat water in de waterkoker en doe de rijstnoodles in een ruime schaal, voeg dan het gekookte water er aan toe en laat het staan. Het is niet de bedoeling dat je de rijstnoodles kookt maar alleen werkt.
Begin als eerst aan je sausje, voeg de vissaus samen met de basterdsuiker in een schaaltje en doe hier de chillisaus, paprikapoeder, tamarindepasta, sambal, rijstazijn en limoensap bij. Meng het samen en leg het aan de kant.
Neem een hakmolen en hak hier de cashewnoten grof in.
Neem een ruime wokpan en doe hier de olie in, zet de pan op het vuur. Pel de knoflook en pers deze uit, zodra de pan heet genoeg is voeg je de knoflook toe aan de pan. Bak het een seconde of 30 en voeg dan de gepelde garnalen er aan toe. Bak het kort een minuut is voldoende, snijd ondertussen de kipfilet in smalle reepjes en voeg het dan ook toe. Bak het geheel een minuut of 3 mee. Schuif het aan de kant in de pan en bak de eieren in de zelfde pan, je moet de eieren roerbakken. Als je dit hebt gedaan meng je alles samen, doe nu de helft van je uitgelekte rijstnoodles in de pan. Voeg je saus er aan toe en meng alles samen.
Doe de deksel op de man en laat het rustig alles in zich opnemen. Een minuut is voldoende, voeg dan de rest van rijstnoodles aan de pan samen met 3 kwart van de taugé en de cashewnoten. Meng alles weer samen. Zodra je dit hebt gedaan laat je alles nog een minuut staan in de pan voor je gaat opdienen.
Wanneer het gerecht haar is dien je op met wat verse taugé, cashewnoten en bosui boven je gerecht ter garnering.
Geniet er van.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!