Gestoomd vanille cake

Bij het bakken van een cake denken we al gauw aan een cake bakken. Gisteren heb ik het anders gedaan en de cake gestoomd in een stoompan. Door de stoom gaart de cake wel minder snel maar hij is echt wel fluffy en enorm lekker!

Hierbij deel ik dan ook het recept met jullie. Hieronder kun je de bereidingswijze lezen.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

 

300 Gram gecondenseerde melk

3 Eigeel

3 Eiwitten

1 Vanillesuiker

50 Gram gesmolten ongezoute roomboter

125 Gram bloem

25 Gram maizena

10 Gram bakpoeder

4 Gram zout

 

Bereidingswijze

 

Scheid het eigeel van de eiwit bij de eieren. Voeg de gecondenseerde melk bij de eigeel en meng dit goed samen met een garde. Smelt de ongezoute roomboter en voeg het ook toe, gevolgd door het zout en de vanille suiker. Meng het nogmaals met de  garde. Voeg nu de bloem, maizena en bakpoeder toe en meng het nogmaals samen. Klopt de eiwitten goed stijf en spatel het door je beslag.

Neem nu een cous cous pan, vul deze met water. Vet een kleine ronde bakplaat in met roomboter en strooi er wat bloem bij. Op de bodem heb ik een bakpapier geplaatst. Giet je beslag erin.
Ik heb een bakvorm van 18 cm gebruikt.

De bakvorm mag nu op je stoompan. Wikkel hem goed in want er mag geen stoom ontsnappen. Doe een folie op je bakvorm en aan de zijkanten van de pan heb ik theedoeken gewikkeld, wel strak wikkelen zodat ze niet loskomen. Zorg er voor dat je de pan dus ook goed vult. De cake mag op een middelmatig tot hoog vuurtje gestoomd worden gedurende 1,5 uur. Na 1 uur stomen kun je even kijken of hij al bijna gaar is. Zo niet laat je hem nog stomen.

Zodra hij gaar is haal je hem van de pan af en laat je hem even afkoelen voor je hem uit de bakvorm stort.

Zodra hij afgekoeld is stort je hem uit en draai je hem weer om. Doe wat poedersuiker in een zeef en strooi wat poedersuiker op je cake.

Nu kun je gaan genieten van deze lekkere cake.

Geniet er van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *