Zeeuwse Bollussen

Zeeuwse bolussen, veel kennen deze misschien niet. Deze zijn veel te koop in de omgeving van de naam zegt het al Zeeland. Als ik bij de bakkerij kwam moest ik toch altijd even kijken of ik ze zag liggen.

Heerlijk! Een aantal weken geleden heb ik mij er ook aan gewaagd deze thuis te maken.
Die van de bakkerij vind ik toch lekkerder omdat ze er natuurlijk van alles indien waardoor hij zachter en fluffier wordt, maar toch ben ik tevreden.

Mochten jullie dit ook maken hierbij het recept.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

350 Gram Zeeuwse bloem

200 Ml warme melk

9 Gram gist

1 Theelepel kaneel

1 Ei

Bruine basterdsuiker

35 Gram ongezoute roomboter

 

 

Bereidingswijze

 

Neem een schaal en voeg hier de bloem en zout aan toe, meng het even samen. Maak een kuiltje in de bloem en voeg hier de gist er aan toe. Verwarm de melk op en voeg het dan toe aan de bloem. Het ei mag er ook bij, zo ook de ongezoute roomboter op kamertemperatuur. Begin met het kneden van het deeg. In de keukenmachine mag je hem een minuut of 10 kneden.

Nadat het deeg goed is gekneed zul je merken dat het deeg ietwat plakkerig is. Dit is niet erg. Vorm een mooie bal van het deeg en laat het rijzen op een warme plek gedurende 1 uur.

Zodra het deeg is gerezen haal je het uit de kom en vorm je kleine balletjes. Deze rol je uit tot een lange sliert aan deeg.

Doe de kaneel en de basterdsuiker samen in een bord en meng het samen. Smeer 1 sliert deeg in met water en rol het in de basterdsuiker. Rol dan je bolus. Leg hem op een bekleden bakplaat met bakpapier.

Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden.

Laat de bolussen wederom 45 min rijzen. Hierna kunnen ze de oven in gedurende 8 min.
Het is verstandig om een pannetje water in je oven te doen zodat het wat stoomt.

Na de 8 minuten haal je de bolussen uit de oven keer je deze meteen om en laat je ze in de bakplaat goed afkoelen. Nadat ze zijn afgekoeld dek je ze af met vershoudfolie.

Geniet van deze heerlijke bolussen.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *