Appel Kruimel Cheesecake

Een stukje cheesecake gaat er bij ons wel in… ik heb liever de mini’s. Die krijg ik meestal weg, maar een puntje vind ik dan weer te zwaar, anyways cheesecakes kun je op allerlei manieren maken.

Je kunt eindeloos variëren in de smaken. Vandaag plaats ik een citroen appel kruimel cheesecake. Heerlijk, hij at er gerust 2 achter elkaar.

Hieronder kun je het recept doornemen om deze thuis ook te maken.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

De bodem

75 Gram ongezoute roomboter

50 Gram witte basterdsuiker

1 Ei maat S

100 Gram bloem

 

De Vulling

500 Gram monchou

150 gram suiker

3 Eieren

1 Eidooier

125 Gram Creme Fraiche

1 Citroen

20 Gram bloem

 

Topping

50 Gram ongezoute roomboter

75 Gram bloem

30 Gram suiker

Snufje zout

2 Appels

1 Citroen

Halve Theelepel kaneel

1 Theelepel suiker

Sap van 1 Citroen

 

Bereidingswijze

 

Voor je gaat beginnen aan je cheesecake beslag maak je als eerst je koekjesbodem. Gebruik de ongezoute roomboter op kamertemperatuur! Snijd de roomboter in blokjes in een schaal en voeg de suiker, ei en het bloem toe. Kneed het deeg goed samen tot je een mooie bal deeg hebt.

Neem een cupcake bakblik en voeg de cupcake vormpjes in het bakblik. Nadat je dit hebt gedaan maak je balletjes van 25 Gram deeg. Deze druk je met een glas in je cupcakepapiertje. Doe dit met alle balletjes. Het bakblik mag nu de oven in op een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 10 min.

 

Begin nu aan je cheesecake. Doe de roomkaas in een ruime kom en voeg de suiker erbij. Begin met mixen, mix het door tot het een zacht en romig geheel is. Let erop dat je af en toe de roomkaas van de zijkanten afschraapt en het bij de rest toevoegt zodat alles mooi glad gemixt kan worden. Voeg hierna de eieren en eidooier erbij. Terwijl het mixt voeg je de creme fraiche toe. Rasp de citroen en voeg de citroenrasp samen met de citroensap toe aan je beslag.  Blijf het beslag goed mixen.

Als laatst voeg je de bloem toe.  Laat alles goed door mixen een minuut of 5.

Zodra de tijd voorbij is voor de bodem haal je deze uit de oven en laat je even een minuut of 5 afkoelen.

Als de bodempjes zijn afgekoeld kun je de cupcake papiertjes vullen met je cheesecake beslag.

Vul de vormpjes tot bijna aan de rand. De cheesecakes kunnen dan in een voorwerarmde oven op 140 graden gedurende 25 min. Hierna laat je de bakblik nog 1 uur rusten in de oven. Let op doe de ovendeur niet open en laat de cheesecake rustig in de oven. Hierna haal je ze uit de oven en mogen ze 30 min op kamertemperatuur komen. Na de 30 min kunnen de cheesecakes gedurende 4 uur in de koeling

Na 2,5 uur kun je de cheesecakes rustig uit je bakblik halen.

Ondertussen maak je je topping.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Dit keer moet je de roomboter koud gebruiken en nu vrij snel werken. Meng de suiker met de roomboter en bloem. Kruimel het deeg samen met je vingers. Doe dit dan in een bakplaat.

 

Schil de appels, snijd deze in kleine blokjes. Voeg de suiker, kaneel en citroen sap toe. Meng dit goed samen. Voeg dit dan toe aan de bakplaat. Meng het kort samen.

Doe het dan gedurende 35 min in de oven. Als je het eruit laat moet je het laten rusten en ga het niet mengen. Laat het compleet afkoelen.

Nadat de cheesecakes goed uitgehard zijn kun je ze uit de bakblik halen en het papiertje verwijderen. Doe er nu steeds een eetlepeltje topping appel kruimel op. Ben je klaar? Je kunt nu gaan genieten van heerlijke cheesecakes.

Geniet er van!

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *