Pasta pesto & groenten

Tussen alle deegwaren door vind ik het tijdens de Ramadan ook echt lekker om een gewoon gerecht op tafel te zetten. Even geen soep of broodjes. Een lekker rijst of pasta gerecht gaat er dan bij ons ook gewoon goed in.

Vandaag heb ik dan dit lekkere gerecht voor jullie. Heel simpel pasta pesto met broccoli. Ik vind het heerlijk! Hieronder lees je de bereidingswijze.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

 

400 Gram Fussili

1 Brocolli

200 Gram champignons

1 Rode paprika

1 Ui

250 Gram kipfilet

150 Gram verse pesto

1 groentenboullion

Scheutje olijfolie

Scheut zonnebloemolie

250 Ml kookroom

 

 

Bereidingswijze

 

Schil de ui, was deze en snijd hem in blokjes. Voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan en doe hier het ui in. Zet de pan op een middelmatig vuurtje. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak het ui en de kipfilet samen.

Zet een pan op met water, zodra deze kookt voeg je een scheutje zonnebloemolie toe. Hierna mag de pasta erin gekookt worden volgens de bereidingswijze van de verpakking. Meestal is dit een minuut of 8.

Zet nog een pan met water op, snijd de brocolli in roosjes en voeg deze toe aan het water wat bijna kookt. Kook de broccoli beetgaar.

Ontpit de paprika, was deze en snijd de paprika in blokjes. Voeg het dan toe aan de koekenpan. Bak de paprika met de kip en de ui. Was de champignons en snijd ze in smalle plakjes. Voeg deze dan ook toe aan de koekenpan. Hierna kun je de kookroom en de pesto toevoegen, als laatst de groentenboullion. Meng het voorzichtig samen met een spatel.

Zodra de broccoli beetgaar is kun je deze ook toevoegen aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar met een spatel. Als laats lek je de pasta uit zodra deze gaar is en voeg je deze toe aan je koekenpan. Meng het nogmaals samen.

Hierna kun je het gerecht opdienen, optioneel kun je er wat geraspte kaas overheen strooien.

Geniet er van.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *