Kipballetjes in zoet zure saus

Persoonlijk heb ik liever kipgehakt dan rundergehakt. Aangezien mijn man het bij de slager nooit kan vinden heb ik besloten zelf kipgehakt te maken. Ik zag een topic voorbij komen op mijn fb groep kitchen corner met kipgehakt. Toen dacht ik meteen hier heb ik zin in, dus dan zelf het gehakt malen.

Zo gezegd zo gedaan, gisterenochtend heb ik kipfilet uit de vriezer gehaald, rustig laten ontdooien en in de hakmolen fijngemalen tot gehakt. Perfect! Ik heb hier meteen een heerlijk gerecht van kunnen maken. Kipballetjes in een lekker zoet zuur sausje. Homemade broodjes erbij, frisse salade en je maakt ons beide gelukkig.

Mocht je dit ook willen maken dan kan je het recept hieronder lezen.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

300 Gram kipfilet

1 Theelepel knoflookpoeder

1 Theelepel kipkruiden

1 Theelepel paprikapoeder

1 Theelepel komijn

Halve theelepel zout

1 Theelepel ketjap manis

Scheutje olijfolie

 

Saus

1 Ui

1 Rode paprika

Olijfolie

2 Eetlepels Ketchup

2 Theelepels Ketjap manis

2 Eetlepels Soya saus

2 Eetlepels Curry

1 Theelepel sambal

3 Eetlepels Chillisaus

1 Citroen

 

Bereidingswijze

 

Snijd de kipfilet in kleine blokjes, voeg deze dan toe aan een hakmolen. Maak de kipfilet tot gehakt.

Nadat je dit hebt gedaan doe je de kipfilet op een bord en voeg je  bovenstaande kruiden toe incl een scheutje olijfolie. Meng het geheel samen, draai dan balletjes van je gehakt.  Dek het af en zet het voor een half uurtje in de koelkast.

Schil je ui, was deze en snijd de ui in kleine blokjes, voeg een scheut olijfolie toe aan een ruime koekenpan en doe hier de ui bij. Zet de pan op een middelmatig vuurtje. Voeg hierna de gehaktballen ook er aan toe. Doe de deksel op de koekenpan. Roer de ballen zo nu en dan om zodat ze niet aan de koekenpan aanbranden.

Ontpit de paprika, was deze en snijd hem in blokjes. Voeg de paprika aan de kipballetjes. Bak het geheel een minuutje samen. Voeg hierna alle ingrediënten van het sausje toe. Bij de citroen dien je alleen het sap toe te voegen. Meng het nogmaals goed samen met een spatel en laat het nog even door sudderen met de deksel op de pan voor een minuut of 2.

Hierna kun je het van het vuur halen en vullen in een broodje naar keuze.

Geniet er van!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *