Griesmeel Msemen

Mijn mama is baas als het gaat om msemen, die van haar zijn zo zacht en fluffy en gewoon lekker.

Laatste tijd maakt ze dan ook steeds vaker de variant met alleen griesmeel. Na 3 x gegeten te hebben wil ik dit ook kunnen.

Mijn mama heeft mij in kommen het recept gegeven. Soepkom griesmeel, water op gevoel…. Bedankt mama heb ik veel aan haha!

Gisteren heb ik een poging tot gedaan. Naar mijn mening is mij dit aardig gelukt haha!

Aangezien ik er tevreden over ben deel ik dit recept dan ook met jullie.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

500 Gram extra fijne griesmeel
10 gram zout
350 ML lauw water
Zonnebloemolie
1 Theelepel bakpoeder
15 Gram honing

Bereidingswijze

Neem een deegmachine en doe de extra fijne griesmeel, bakpoeder, honing en zout in de kom. Voeg hierbij in stapjes het lauwe water toe. Terwijl je het water toe voegt zet je ook de keukenmachine aan.

Laat het deeg zeker gedurende 10 min goed doorkneden op de hoogste stand. Je zult merken dat het een mooi soepel elastisch deeg zal worden. Is dit bij jou niet het geval en is het erg nat doe er dan wat extra fijne griesmeel bij. Is het vrij hard en droog doe er dan wat meer water bij. Als het deeg 10 min heeft gekneed zet dan de kneedmachine uit en dek het deeg af. Laat het deeg 45 min rusten.

Na het rusten vet je je handen in met olie en begin je het deeg nogmaals op tafel te kneden. Rol het deeg op en druk het weer uit elkaar. Je zult merken dat je op een gegeven moment luchtbelletjes hoort knappen. Je mag zeker 5 a 10 min doorkneden. Dit zodat je een fijnere structuur zult krijgen. Na het kneden en rekken van het deeg zoals de afbeeldingen dien je balletjes te maken. Uit het deeg haal ik 10 balletjes waar ik 5 pannenkoeken van maak.

Heb je dit gedaan vet je aanrechtblad of tafel in met olie. Leg hier 1 balletje op bestrooi deze met de fijne griesmeel en leg het 2 balletje erop. Begin nu met het plat drukken van je balletjes. Je zorgt ervoor dat het een mooie grote ronde platte pannenkoek is.

Hierna ga je de pannenkoek vouwen. Je pakt de ene helft naar het midden dan de andere kant en je maakt er een vierkant pakketje van. Leg dan je pannenkoek weg dek deze af en ga door met de volgende. Als je klaar bent warm je een grote plaat op waar je de msemen op bakt. Neem een msemen druk deze weer plat. Een dikte van ongeveer 1 cm. Bak de msemen dan af in de pan. Besprenkel de pan met wat olie en doe dit ook boven de msemen terwijl deze aan het bakken is. Draai de msemen geregeld om, om de 15 sec ongeveer. Dit zorgt ervoor dat de msemen mooi opzet.  Bak de msemen gaar. Nadat je dat hebt gedaan sla je de msemen op het bord los zodat alle vellen mooi los komen. Doe dit met alle msemen. Zet hierna een theepot muntthee en geniet van de msemen.

De msemen kun je lekker vers en zacht houden door deze in bakpapier en alumunium folie te wikkelen.

Geniet er van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *