Berliner Bollen

De meest voorkomende berliner bollen zijn wel degene gevuld met jam. Ook erg lekker, alleen ik had zin in berliner bollen met room. Waarom ook niet toch! Snel de keuken ingedoken en deze gemaakt. Nadat we onze iftar hadden genuttigd, de boel hebben opgeruimd hebben we genoten van deze berliner bollen met room. Je zit er echt wel vrij snel vol van, ik had er de volgende dag nog voldoende over en toen waren ze ook nog lekker zacht. Dus ook toen hebben we er van kunnen genieten.

Mocht je dit ook willen maken, dan kan je het recept hieronder doornemen.

 


Beschrijving 

 

Wat heb je nodig

 

280 Gram bloem

40 Gram suiker

Halve Theelepel zout

1 Ei

9 Gram gist

50 Gram Griekse yoghurt

40 Gram ongezoute roomboter

120 Ml melk

 

Vulling

1 Zakje banketbakkersroom gewoon van de supermarkt

300 ml melk

 

Topping


Suiker

 

 

Bereidingswijze

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem aan toe. Voeg de gist samen met het suiker aan de ene kant toe en aan de andere kant het zout. Gist en zout altijd gescheiden houden. Smelt de roomboter en voeg het toe aan de bloem. Het ei mag ook bij de bloem. Verwarm de melk en voeg het ook toe aan de bloem. De Griekse yoghurt mag er ook bij. Kneed het deeg. Het deeg moet minstens 10 min gekneed worden, doe je dit met de hand 20 min. Het deeg is vrij plakkerig maar maak je niet druk dat is niet erg.

Zodra het deeg klaar is met kneden haal je het deeg uit de kom en smeer je de kom in met wat zonnebloem olie. Maak een mooie bal van het deeg en leg hem weer terug in de kom. Het deeg mag nu 1 uur rijzen op een warme plek. Het deeg zal zich verdubbelen.

Nadat het deeg is gerezen haal je het uit de kom en rol je deze uit met een deegroller. Druk er berliner bollen uit met een beker en leg deze op een bakplat bekleed met bakpapier.

Wanneer je klaar bent laat je het deeg nogmaals 45 min rijzen op een warme plek.

Neem hierna een koekenpan met een laagje zonnebloemolie. Verwarm de olie op tot 160 graden. Bak hier de Berliner bollen aan beide kanten mooi af.

Doe wat suiker op een bord, leg de berlinerbollen eerst op een keukenpapier om een beetje uit te lekken en rol het dan in de suiker. Doe dit met alle berlinerbollen.

Ik heb 8 berliner bollen uit het recept gehaald.

Laat ze even goed afkoelen.

Bereid je room voor, doe de melk bij de poeder en meng het met een garde. Het stijft vanzelf op.

Zodra de berliner bollen afgekoeld zijn maar je een klein gat met een mes in de zijkant. Vul de room in een spuitzak en vul de berliner bollen met de room.

Geniet er van!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *