Brabantse Worstenbroodjes

Worstenbroodjes, op elke werkgelegenheid werd het wel geserveerd en kan ik er geen nemen omdat het niet halal is. Eergisteren besloot ik ook worstenbroodjes te maken. Dit keer heb ik natuurlijk wel van mogen eten. De broodjes zijn absoluut niet moeilijk om te maken. Hier zijn ze goed in de smaak gevallen en ik zal ze geregeld maken als we er zin in hebben.

Hieronder kun je het recept lezen en eventueel thuis ook maken.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig:

 

Het broodje:

250 Gram bloem

14 Gram gist

12 Gram suiker

1 Ei

50 Gram gesmolten ongezoute roomboter

10 Gram zout

50 Gram Griekse yoghurt

125 ML warme melk

 

Vulling

300 Gram gehakt

2 Theelepels Gehaktkruiden

1 Ei

1 theelepel paprika poeder

Snufje zout

2 Eetlepels Panko

Topping

1 Ei

2 Eetlepels melk

 

Bereidingswijze

Doe de bloem in een mengkom en voeg de suiker samen met de gist in een hoekje. Aan de andere kant doe je het zout. Smelt de ongezoute roomboter en voeg het toe aan de bloem.

Voeg de Griekse yoghurt toe. Verwarm de melk en voeg dit ook toe aan de bloem. Begin dan ook direct met kneden. Ik kneed mijn deeg altijd in een deegmachine. Het deeg mag in de deeg machine zeker een minuut of 10 doorkneden. Nadat het deeg goed is gekneed maak je een mooie bal van het deeg en laat je het een uur rijzen.

Bereid je vulling.

Voeg alle kruiden, zout, het ei en de Panko toe aan je gehakt. Meng het het goed samen. Maak er staafjes van.

Zodra je deeg gerezen is kneed je het wederom beetje door met je hand. Doe wat bloem op je aanrecht en leg het deeg erop. Als je het een beetje hebt gekneden en gevouwen maak je balletjes van rond 75 Gram.

Rol 1 balletje rechthoekig uit en doe er een staafje gehakt in. Ik heb persoonlijk nog wat kruidenkaas in gesmeerd of je kunt er een laagje curry op doen.

Vouw het broodje dicht. Doe de zijkanten dicht en rol hem dan op. Doe dit met alle broodjes. Leg de broodjes in een een beklede bakplaat. Wanneer je klaar bent mag het wederom 30 min rijzen.

Verwarm de oven ondertussen voor op 190 graden. Iedere oven verschilt mijn oven moest op 190 graden gedurende 20 min. Het kan zijn dan het bij een ander korter of langer moet.

Meng een ei met 2 eetlepels melk en smeer de broodjes in.

Doe de broodjes in de oven gedurende 20 min.

Als de broodjes mooi rood haal je de broodjes eruit. Dek de broodjes af met een theedoek.

De broodjes zijn heerlijk als je ze warm eet.

Geniet er van.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *