Garnalen, Friet & Kaassaus

Dit gerecht wordt veel gegeten in Amerika…

Ik zag de foto al een tijdje rond circuleren op het internet. Al een lange tijd wilde ik dit maken. Enige verschil ik wil de garnalen een jasje geven.

Nadat ik had besloten dat ik het echt wil doen zag ik dat mijn vriendin Instagram: My life in food deze ook had gemaakt. Dit gaf de doorslag, dit gerecht is machtig maar enorm lekker! Hieronder kun je het recept lezen.

Wat heb je nodig

Tijgergarnalen

Panko

1 Ei

Bloem

Halve Theelepel knoflookpoeder

Halve Theelepel zout

Theelepel Ketjap manis

Halve theelepel paprikapoeder

Kwart theelepel zware peper

 

Friet


Voor de kaassaus

5 plakken cheddar

15 Gram bloem

300 ML melk

100 Gram geraspte kaas

50 Gram ongezoute roomboter

1 Theelepel mosterd

 

Gemengde sla

 

 

Bereidingswijze

Verwijder de schil en de darmkanaal van de garnalen. Was de garnalen goed en dep deze dan goed droog. Voeg de knoflookkruiden, de zwarte peper, het zout, de paprikapoeder en de ketjap manis toe aan je garnalen. Meng het goed samen. Rol de garnalen dan in de bloem, kluts een ei en dep de garnalen dan in het ei. Hierna mogen de garnalen door de Panko.  Bak ondertussen de friet af.

Neem een koekenpan doe hier een laagje olie in en bak de garnalen aan beide kanten mooi bruin.

Neem een pannetje en zet deze op een middelmatig vuurtje. Doe hier de ongezoute roomboter in, laat het smelten en voeg dan de bloem toe. Meng het samen met een garde tot een papje. Voeg dan de melk toe en de mosterd. Meng het nogmaals samen en voeg dan de kaas toe, de cheddar en de geraspte kaas. Blijf het mengsel goed roeren met een garde tot de kaas gesmolten is en je kaassaus klaar is.

Ondertussen zijn de frietjes ook gaar, doe de frietjes in een schaal, doe hier wat gemengde sla over heen en dan de garnalen, eindig met een laag overheerlijke kaas saus.

Geniet er van!


 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *