Oreo Chocolade Cake

Ik ben groot fan van de winkel Decori en Rivièra Maison. Aangezien ik best wel wat spulletjes aanschaf bij decori ontstaan er dan ook vaak leuke gesprekken met de eigenaresse van de winkel.

Ze is werkt enorm hard aan haar winkel en dit toont zich ook naar haar klanten toe. De gerechten die ik maak en fotografeer hebben meestal servies van Decori. Laatst hadden we een gezellig gesprek, dat eindigde in chocolade cake. Aangezien onze band steeds sterker begon te worden heb ik deze Oreo chocolade cake voor haar gemaakt. Al snel volgde de reacties op Instagram, of het recept al online staat en wanneer hij komt.

Aangezien de vraag zo groot was plaats ik vandaag eerder dan gepland het recept online.

Hieronder kun je de bereidingswijze lezen.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig 

 

200 Gram bloem

200 Gram suiker

100 ML olie 

4 Eieren 

50 Gram Cacao 

1 Vanillesuiker

1Bakpoeder

150 ML ongeklopte slagroom

Witte chocolade

Bebogeen

1 Rol Oreo koekjes

 

Bereidingswijze

 

Verwarm je oven voor op 180 graden

Neem een schaal voeg hier de olie en de suiker toe. Meng het geheel goed door elkaar met een garde. Voeg nu de eieren toe en de vanillesuiker. Meng alles wederom goed door elkaar. 

Zeef de bloem en bakpoeder en meng het weer met een garde. Zeef nu de cacao er ook bij, meng het wederom goed samen met een garde, voeg hierna de slagroom toe en herhaal het mengen. Breek de helft van de rol Oreo koekjes in stukjes.

Voor de cake heb ik een rechthoekige bakvorm gebruikt van 20 cm. Smeer deze in of leg er een laagje bakpapier in. Giet het beslag erin en strooi de Oreo koekjes er over heen.

Bak de cake in 30 min af in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

Laat de cake goed afkoelen nadat deze gaar is. Hierna kan je de cake op een rooster uitstortten.

 

Smelt de witte chocolade en maak giet streepjes op je cake. Doe het zelfde met de bebogeen. Met de overgebleven Oreos kun je de topping afmaken.

Hierna kun je lekker genieten van de cake.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *