Chinese Nasi & Kipspiesjes

Laatst had mijn man het er over dat hij gewoon simpele Chinese nasi wil eten. Niet al die kruiden en poespas gewoon simpele nasi. We zijn samen boodschappen gaan doen en diezelfde avond heb ik met het avond eten Nasi gemaakt. Hij vond het heerlijk. Aangezien hij het vandaag weer wil eten plaats ik dan nu ook het recept voor jullie.

Soms is een simpele iftar ook lekker, al die poespas is niet altijd nodig. Hieronder lees je het recept.

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

 

300 Gram Basmati rijst

125 Gram maïskorrels

4 Eieren

Bosui

3 Knoflookteentjes

120 Gram kalkoenbacon

Sesamolie anders gewone zonnebloemolie

200 Gram doperwten

1 Bouillonblokje kip

2 Bouillonblokjes groenten

 

 

Kipspiesjes

Kipfilet

1 Citroen

1 kipboullion

1 Eetlepel zoete chilisaus

1 Theelepel sambal

Satesaus

 

Vooraf je aan de rijst begint marineer dan eerst de kip. Snijd de kip in kleine blokjes en voeg de citroensap van 1 citroen toe aan je kip. Doe hierna het bouillonblokje erbij zo ook de chilisaus en sambal. Meng alles goed samen en laat het dan even staan.

Vooraf je begint was je rijst eerst goed, zet dan een pan met water op om de rijst te koken.

Neem een ruime koekenpan en doe hier wat sesamolie in. Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Rasp de knoflookteentjes en zet deze samen met de kalkoen bacon op het vuur. Bak het samen kort. Een minuut of 3 a 4 is voldoende. Verwijder dan de knoflook en bacon. Zodra de rijst gaar is voeg je de rijst toe aan de koekenpan in de zelfde olie. Bak de rijst een minuut of 5, voeg hierna de doperwten toe en bak het samen.

Ondertussen doe je een klontje boter in een andere koekenpan en zet je deze op het vuur. Hier bak je je eieren in. Je moet de eieren roerbakken. Zodra de eieren gaar zijn mogen de eieren bij de rijst.

Voeg nu 2 eetlepels soja toe aan je rijst. De groentenbouillon blokjes mogen er nu ook bij. Meng alles goed samen. Voeg nu de knoflook, bacon en mais ook toe. Meng het geheel nogmaals een minuut of 2 goed samen op een laag vuurtje. Als laatste snijd je de bosuitjes in kleine blokjes en voeg je deze ook toe. Meng het nogmaals samen en je rijst is klaar.

Ondertussen zorg je ervoor dat je kipfilet klaar staan voor de grill. Zet je grillpan aan grill de kipfilet, je kunt de sateprikkers door je kipfilet halen. Zo heb je leuke spiesjes op je bord.

De spiesjes en de rijst zijn erg lekker met satesaus. Deze warm je in de magnetron op en doe je een lepel satesaus over je kipspiesjes.

 

Als alles gaar is kun je opdienen en lekker gaan genieten.

Eet smakelijk

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *