Marokkaanse rijstsalade

Je kent dat wel, als je als Marokkaanse op bezoek ging of je ouders ontvingen bezoek stond deze lekkere maar ook simpele salade op tafel naast die andere heerlijke gerechten.

Persoonlijk maak ik deze salade vrij weinig en probeer ik te improviseren met salades als ik bezoek over vloer krijg. Dit keer heb ik besloten deze gewoon voor mij en mijn man te maken thuis met een lekker soepje er bij en wat kruidenboter brood. Heerlijk een makkelijke maaltijd waarbij je niet tonnetje rond op de bank gaat ploffen. Maar wat lekker luchtigs en niet enorm zwaar op de maag valt.

Hier willen wij tijdens de Ramadan ook wat meer aandacht aan besteden, gerechten die wat lichter zijn en niet ons het gevoel geeft dat we zo wat ontploffen. Daar ben ik zowiezo geen voorstander van, geef mij maar een lekker groenten soepje en een maaltijd erbij.

Hieronder kun je lezen hoe ik de rijstsalade heb gemaakt. Zoals ik hem van mijn moeder heb geleerd.

Beschrijving

Wat heb je nodig

200 Gram rijst

120 Gram zoete maiskorrels

Zoetzure augurken

2 Eieren

320 Gram tonijn in olijfolie

2 Eetlepels zaanse mayonaise

Zout naar smaak

Zwarte peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Was de rijst goed vooraf je begint met het koken van de rijst, zet een pannetje water op het vuur. Ik doe altijd rond 350 a 400 ML water op 200 gram rijst. Zodra het water een beetje begint te bubbelen voeg je de rijst toe. Kook de rijst in 8 a 10 min gaar. Schep de rijst wel steeds om. Zodra je merkt dat de rijst nog niet helemaal gaar is maar toch weinig water heeft voeg je gewoon wat extra heet water toe.

Kook 2 eieren gaat in een pannetje water.

Snijd de gewenste aantal augurken in kleine schijfjes. Ik ben dol op augurken dus bij mij gaan er een stuk of 4 zeker in. Lek de mais uit. Zodra de rijst en de eieren zijn gekookt laat je eerst de rijst even een minuut of 2 afkoelen. Schep het wel steeds even om.

Voeg dan de maiskorrels toe en de augurken aan de rijst. Snijd de gekookte eieren in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de rijst. De blikjes tonijn mogen er ook bij. Ik voeg alles toe met de olijfolie.
Meng het allemaal goed door elkaar en voeg de mayonaise ook toe, voeg zout en peper toe naar eigen smaak. Meng het nogmaals goed samen.

Serveer een lekkere soep er bij en je kunt genieten van een simpele salade.

 

Geniet er van

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *