Msemen Kiprol

 

De Ramadan kijkt om het hoekje, over een paar dagen kunnen we dan weer lekker starten met de mooiste maand van het jaar. Aangezien ik mij even focus op ramadan gerechten wil ik deze heerlijke msemen rollen met jullie delen.
Met een soepje erbij zal je ook goed vol zitten.

Het is heel makkelijk om te maken. Hieronder kun je het recept lezen.

 

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

500 Gram bloem
157 Gram extra fijne griesmeel
15 gram zout
375 ML lauw water

Roomboter
Zonnebloemolie

 

Vulling

300 Gram kipfilet
2 Prei
1 Rode paprika
1 Groene paprika
1 Rode ui
1 Theelepel paprikapoedee
1 Theelepel kipkruiden
1 Theelepel knoflookpoeder
1 Theelepel komijn
1 Theelepel zout
Olijfolie
Geraspte kaas

Bereidingswijze

Neem een deegmachine en doe de meel, extra fijne griesmeel en zout in de kom. Voeg hierbij in stapjes het lauwe water toe. Terwijl je het water toe voegt zet je ook de keukenmachine aan.

Laat het deeg zeker gedurende 10 min goed doorkneden op de hoogste stand. Je zult merken dat het een mooi soepel elastisch deeg zal worden. Is dit bij jou niet het geval en is het erg nat doe er dan wat extra fijne griesmeel bij. Is het vrij hard en droog doe er dan wat meer water bij. Als het deeg 10 min heeft gekneed zet dan de kneedmachine uit en dek het deeg af. Laat het deeg 45 min rusten.

Na het rusten vet je je handen in met olie en begin je het deeg nogmaals op tafel te kneden. Rol het deeg op en druk het weer uit elkaar. Je zult merken dat je op een gegeven moment luchtbelletjes hoort knappen. Je mag zeker 5 a 10 min doorkneden. Dit zodat je een fijnere structuur zult krijgen. Na het kneden en rekken van het deeg zoals de afbeeldingen dien je balletjes te maken. Verdeel het deeg door 8 balletjes van ongeveer 30 gram. Laat de balletjes wederom 10 min rusten.

Snijd je kipfilet in hele kleine stukjes, en voeg deze toe aan een koekenpan met een scheut olijfolie.
Schil de ui, was deze en snijd hem in kleine blokjes voeg het toe aan de koekenpan. Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Was de prei en snijd deze in reepjes. Ontpit de paprika en snijd deze ook in kleine blokjes.
Voeg de paprika en de prei ook toe aan de koekenpan. Bak alles samen, zodra je ziet dat de kip gaar is voeg je alle bovenstaande kruiden en het zout toe. Bak alles pg een minuut of 3 goed samen.

Haal de koekenpan dan van het vuur af en doe de groenten met de kip in een vergiet. Zodra de groenten en de kip goed zijn afgekoeld kun je beginnen met het vullen van de msemen rollen. Ik heb de kip nogmaals met de hand kleiner gemaakt.

Smelt een klont boter met zonnebloem olie in een schaaltje.

Heb je dit gedaan vet je aanrechtblad of tafel in met olie. Leg hier 1 balletje deeg op, begin met het plat drukken van de msemen tot je een mooi dun laag msemen deeg hebt die bijna doorzichtig is. Smeer deze in met je gesmolten olie en roomboter. Hierna voeg je wat van je groenten en kiplet toe.  Eindig met een laagje geraspte kaas. Begin daarna langzaam met rollen. Rol de msemen zoals je mhencha rolt. Je kunt er ook een pakketje van maken wat je zelf wilt. Leg de mhencha weg en volg met de andere balletjes deeg.  Zodra je klaar bent zet je een pizzapan aan of doe je msemen pan op een middelmatig vuurtje. Neem 1 msemen rol en druk hem een beetje plat. Besprenkel je pan met een beetje gesmolten roomboter en olie.
Zet  dan de msemenrol op je pan en bak hem aan beide kanten mooi rood. Doe dit met alle msemen rollen.

De msemen kun je lekker vers en zacht houden door deze in bakpapier en alumunium folie te wikkelen.

Volgende dag zijn ze nog steeds lekker!!

Geniet er van

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *