Prei Tomaat ovenschotel

De bedoeling was dat ik gewoon simpel een prei kerrie ovenschotel ging maken. Het feit dat ik geen kerrie in huis had gooide roet in het eten. Toen kwam hij met de mededeling dat hij tomaten in het gerecht wilde… oh.. ok.

 

Gooi even het hele plan om en toch maar een ander soort gerecht gemaakt dan mijn orriginele plan. Ook dit was enorm lekker.

Hieronder lees je het recept van deze lekkere en makkelijke ovenschotel.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

600 Gram aardappelschijfjes

400 Gram tomatenblokjes met basilicum

4 Prei

250 Gram gehakt

2 Groentenboullion

1 Theelepel gehaktkruiden

Geraspte kaas

1 Ui

Scheut olijfolie

 

Bereidingswijze

 

In de ingrediënten lijst zie je aardappelschijfjes staan. Je kunt er ook voor kiezen om aardappels te schillen en in schijfjes te snijden. Hierna kort koken tot de aardappelen bijna gaar zijn.

Neem een ruime koekenpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Voeg het gehakt toe en bak het langzaam. Schil de ui was deze en snijd het in kleine blokjes. Voeg de ui dan toe aan het gehakt en bak het samen.

Was de prei en snijd deze in smalle reepjes. Voeg de prei dan toe aan de koekenpan. Bak het kort samen met de gehakt en de ui. Hierna kunnen de de tomatenblokjes en de gehaktkruiden zo ook de boullionblokjes. Bak het geheel goed samen. Als de groenten gaar zijn haal je het van het vuur af.

Begin met een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal. Hier hier de groenten en gehakt over. Eindig met een laag aardappelschijfjes en geraspte kaas.

De ovenschotel kan gedurende 40 min in de oven op 170 graden.

Zodra de aardappeltjes goed gaar zijn en de kaas lekker is gesmolten kun je genieten van het gerecht.

Eet smakelijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *