Zoete aardappelsoep

Met de Ramadan in het uitzicht, die insha Allah over 3 weken zal beginnen, ben ik beetje aan het kijken hoe ik het dit jaar wil indelen qua voeding.

Ook voor ons dit jaar zal ik het weer met meer gezonde gerechten doen en proberen om minder deegwaren te maken.

Het zal niet zo zijn dat we helemaal niets met deegwaren zullen eten maar ik probeer het dit jaar zoals afgelopen jaar wederom minder maken.
Ook wil ik niet elke avond standaard harrira maken, maar ook meer gezondere soepen.

Deze soep, mijn zoete aardappelsoep hoort dan ook absoluut in mijn soep lijstje.

Ik vind het persoonlijk een heerlijke soep en wilde deze met jullie delen.
Hieronder kan je ook het recept lezen.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

2 Rode uien

500 Gram zoete aardappelen

2 Groenten bouillion blokjes

1 Rode paprika

2 Winterpenen

2 L water

Optioneel 125 gram creme fraiche of 150 ML kookroom

Olijfolie

Bereidingswijze

Neem een ruime soeppan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Schil de uien, was deze en snijd ze in reepjes. Voeg de uien toe aan de pan. Zet de pan op een middelmatigvuurtje en begin de uien glazig te bakken. Schil ondertussen de zoete aardappelen en was deze. Snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes. Nadat de uien glazig zijn gebakken voeg je de zoete aardappelen toe.

Schil de winterpenen, het bovenste laagje schil ik er af met dunschiller.
Was de winterpenen dan en snijd ze in blokjes. Ook de winterpenen mogen nu in de pan. Bak de wortelen mee. Hierna ontpit je de paprika en snijd je deze ook in blokjes. Zodra je dit hebt gedaan kan deze ook in de pan. Kook ondertussen het water. Zodra het water is gekookt voeg je het toe aan de pan met de 2 bouillion blokjes. Roer het samen.

Laat de groenten rustig gaar koken in 45 min. Hierna zodra de groenten gaar zijn, haal je de pan van het vuur en mix je alles met een staafmixer fijn. Je kunt er nu ook kook room of creme fraiche aan toevoegen om een romige smaak aan toe te voegen. Als je creme fraiche toevoegt, mix het dan nogmaals goed met de staafmixer.

Zet de pan wederom voor een minuut of 5 op het vuur en hierna kun je de soep opdienen.

Geniet er van

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.