Pasta Alfredo met Garnalen

Een tijdje geleden stuurde mijn zusje ons een berichtje in onze familie groepsapp. Wie er graag tijgergarnalen wilde. Ik ben geen vis fan, maar heb haar wel gevraagd om 2 zakken mee te nemen voor mij. Hij is dol op vis.

Ik weet niet wat het is met vis, verse vis krijg ik gewoonweg niet weg. De geur die er van af komt, ik wordt er oprecht misselijk van. Dan heb ik het over voor dat ze gebakken zijn.

Anyways, mevrouw heeft garnalen voor mij meegenomen. Dus bedacht ik mij laatst dat ik ze nog in de vriezer had liggen. Ik wil al een tijdje pasta alfredo maken. Meestal is de pasta gewoon puur en alleen kaas. Ik wilde dit wel anders doen.
Dus heb ik het gemaakt maar dan met de tijgergarnalen.

 

Hieronder kun je het volledige recept lezen en deze thuis ook uitproberen.

Laten jullie mij via mail of een berichtje op insta weten of jullie deze hebben gemaakt en of het heeft gesmaakt. Ik vind het erg leuk om jullie creaties ook te zien.

Beschrijving

Wat heb je nodig

300 Gram tijgergarnalen

Tagiatelli pasta of Mie nestjes

250 Gram champignons

2 Groenten bouillion blokjes

150 Gram Gram Parmezaanse kaas

Olijfolie

200 ML Kookroom

Halve citroen

1 Ui

 

Bereidingswijze

Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheut olijfolie in.
Schil de ui, was deze en snijd deze in snippers. Voeg de ui toe aan de koekenpan. Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje.

Was ondertussen de garnalen, bak de uien glazig en voeg dan de garnalen toe.

Neem een pan met water en zet deze op het vuur. Voeg hier een klein beetje zonnebloemolie aan toe. Dit is optioneel en hoeft niet. Laat het water koken. Voeg dan de pasta toe. Kook de pasta volgens de kooktijd die op de verpakking staat. Dit is meestal een minuut of 8 a 10.

Was de champignons en snijd deze in plakjes. Voeg het dan toe aan de koekenpan en bak het geheel samen. Nadat de garnalen gaar zijn voeg je de room en de bouillion blokjes toe. Meng het geheel goed samen. Pers een halve citroen er bij uit en meng het nogmaals met een spatel. Voeg de parmezaanse kaas toe.

Zodra de pasta gaar is lek je deze uit en voeg je het toe aan de saus. Meng alles samen en je kunt je gerecht opdienen. Uiteraard kun j er extra parmezaanse kaas op je gerecht strooien mocht je dit lekker vinden.

 

Geniet er van

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *