Red velvet Cheesecake

The greatest sensation of 2019….

In 2018 maakte ik de wortelcake tulband met als vulling cheesecake… heel snel volgt er heel veel soorten taarten waarvan de combinatie cake en Cheesecake was.
Een grote hit onder veel was dan ook de Red velvet cheesecake. Ik heb mij altijd beetje op de achtergrond gehouden met deze taart.

Ik ben dol op de red velvet maar vind hem wel enorm machtig. De combinatie met de Cheesecake maakt hem dan ook echt wel veel machtiger. Maar hey who cares… als ik er alleen aan denk kom ik ook aan dus we nemen er gewoon een stukje van. Die extra 500 Gram kunnen we dan ook wel aan.

Hieronder lees je mijn red velvet Cheesecake recept.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

De Cake:

325 Gram bloem 

240 ML zonnebloem olie

250 Gram suiker 

1 Zakje vanillesuiker

2 Eieren maat L 

2 Eetlepels Cacoa

1 Theelepel bakingsoda

1 Eetlepel appelazijn of gewone witte azijn

1 Theelepel zout 

240 ML karnemelk

Kleurstof progel naar wens 

2 Theelepels vanille aroma 


De Cheesecake

500 Gram Monchou

150 Gram suiker

3 Eieren

1 Eidooier

50 Gram creme fraiche

1 Theelepel vanillearoma

20 Gram bloem

Bereidingswijze:

Verwarm je oven op 180 Graden

Neem een schaal en doe hier alle droge ingrediënten in. De bloem, suiker, zout, bakingsoda, cacao en vanillesuiker. 

Neem een andere schaal en doe hier de natte ingrediënten in. De olie, karnemelk, azijn, vanille aroma, eieren inclusief de kleurstof. Meng het geheel samen met een garde, meng dit goed tot een mooi geheel. 

Voeg de eieren en de vanille suiker en het azijn toe en wederom goed mixen.

Neem een andere schaal doe hier de bakpoeder meel en de cacao. Meng het samen met een spatel en voeg nu de natte mix toe aan je bloem. Neem nu een mixer en mix gedurende 4 minuten alles goed samen op de hoogste stand. 

Begin nu aan de Cheesecake vulling.

Doe de roomkaas in een ruime kom en voeg de suiker erbij. Begin met mixen, mix het door tot het een zacht en romig geheel is. Let erop dat je af en toe de roomkaas van de zijkanten afschraapt en het bij de rest toevoegt zodat alles mooi glad gemixt kan worden. Voeg hierna de eieren en eidooier erbij. Terwijl het mixt voeg je de creme fraiche en de vanille aroma toe. Als laatst voeg je de bloem toe.  Laat alles goed door mixen een minuut of 5.

Neem een ronde bakvorm van 24 cm. Vet deze goed in met ongezoute roomboter en bestrooi hem met cacao poeder. Giet nu de je beslag erin. Hierna giet je het Cheesecake beslag er boven. Tijdens het bakproces zakt je Cheesecake beslag vanzelf ietwat naar beneden. Doe de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake mag de oven in voor 90 min de oven in.

Na 50 min prik je met een sateprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Daar ga ik overigens niet van uit ga dat hij gaar is. Zodra je merkt dat de bovenkant van je cake te donker wordt doe je hier aluminium folie over zodat de cake rustig kan verder garen.

Zodra de cake gaar is laat je deze gedurende 1 uur in de oven afkoelen, hierna haal je hem uit de oven laat je deze nogmaals 1 uur buiten de oven afkoelen. Als laatst mag hij nog even afgedekt in de koelkast afkoelen gedurende 1 uur.

Afgekoeld? Neem dan een lekker stukje met een bakje thee!

Geniet er van!

2 antwoorden
  • sihamdaily
   sihamdaily zegt:

   Hoi Lara,

   Dankjewel! Lief van je.
   Graag gedaan hoor haha! Deel alles met liefde. Succes met het maken van de taart. Stuur je mij dan ook een fototje door. Altijd leuk jullie creaties te zien van de recepten😘

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *