Tajine Kefta

Een lekkere tajine op zijn tijd is altijd goed. Tajine met kefta, vis. kip, vlees of groenten. Alles kan, persoonlijk vind ik tajine lekker met kefta en lekkere groenten.

Mijn mama maakte ook vaak tajine. Als ik thuis kwam van het werk dan stond de tajine klaar boordevol groenten en gehakt. Heerlijk gekruid, even opwarmen en ik kon er oprecht van genieten. Helemaal wanneer ze homemade tashnift bij had gemaakt.

Aantal weken geleden was ik bij mijn moeder en heb ik gekookt. Er stond dan ook mijn mamas tajine op het menu. Hieronder kun je lezen hoe ik dit heerlijke gerecht heb gemaakt.

 

BeschrijvingWat heb je nodig


 1. 3 Tomaten
 2. 4 Aardappelen
 3. Rode paprika
 4. Gele paprika
 5. Doperwtjes
 6. 50 Ml olijfolie
 7. 50 Ml zonnebloemolie
 8. 3 Wortelen
 9. 3 Uien
 10. 1 Theelepel paprikakruiden
 11. 1 Theelepel komijn
 12. 1 Theelepel knoflookkruiden
 13. 1 Theelepel groentenbouillon ( Koro )
 14. 200 Gram gehakt
 15. 200 ML water

Kruiden voor het gehakt

 1. 1 Theelepel gehaktkruide
 2. Halve Theelepel paprikapoeder
 3. Halve Theelepel komijn
 4. Halve Theelepel kurkuma
 5. Halve Theelepel gember
 6. 1 Ui
 7. Bosje peterselie

 

 

Beschrijving

 • Stap 1 

Neem een ruime tajine. Schil 3 uien was deze en snijd ze in ringen. Leg deze verdeeld over je tajine. Snijd de Tomaten in dunne plakjes en leg deze op de uien. Schil nu de aardappelen en was deze. Ook de aardappelen dien je in dunne plakjes te snijden. Verdeel deze boven de tomaten plakjes.

 

 • Stap 2


Kruid het gehakt met de bovenstaande kruiden. Schil het ui en snijd deze in kleine blokjes en voeg dit ook toe aan het gehakt. Was het bosje peterselie en snijd deze fijn. Voeg dit ook toe aan het gehakt. Meng het geheel samen en maak nu balletjes van het gehakt. Druk het gehakt iets platter. Leg het gehakt nu in de tajine.

 

 • Stap 3 

Was en ontpit de paprika en snijd deze in smalle reepjes. De paprika kan nu ook in de tajine. Ontpit de paprika en snijd deze in middelgrote stukken. Voeg dit dan ook toe aan de tajine.

 • Stap 4 

Giet nu de olijfolie en zonnebloem in de tajine. Giet het wel verdeeld over de tajine. De doperwtjes kunnen er ook bij en de deksel van de tajine mag er op.

 

 • Stap 5 


Strooi nu de bovenstaande kruiden boven je tajine, zo ook het zout en de groente bouillon mag er bij. Voeg het water toe. Zet de tajine op een laag vuurtje en laat het zo 45 min tot een uur garen.

Zodra de groenten en het gehakt gaar zijn kun je genieten van een heerlijke Kefta Tajine.

 

Geniet er van. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *