Tagiatelli & Citroen roomsaus

Soms wil ik eens wat anders met mijn pasta. Ik ben gek op gerechten met een citroen smaakje er aan. Zo heb ik een tijdje geleden dit heerlijke maar ook simpele pasta gerecht gemaakt met Kip Doritos.

Dit gerecht moet je zeker eens maken, hij is fris en de kip maakt het dan ook helemaal af. Wij hebben beide een flink bord van genuttigd.

Hieronder lees je hoe ik dit heb gemaakt.

Beschrijving

Wat heb je nodig

500 Gram kipfilet

35 Gram ongezoute roomboter

35 Gram bloem

2 Teentjes knoflook

350 ML water

1 blokje kipboullion

200 ML kookroom

1 Citroen

2 Theeleleps Dijon mosterd

80 Gram geraspte parmezaanse kaas

Bosje peterselie

Tagiatelli pasta

250 ML volle yoghurt

Doritos chips russian roulette

1 Theelepel knoflookkruiden

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in flinterdunne plakjes. Neem een schaal voeg hier de yoghurt en knoflook poeder toe. Doe hier de kipfilet plakjes in en zet het aan de kant.

Kook 350 ML water.
Neem een diepe koekenpan en voeg hier de ongezouten roomboter aan toe. Zet de pan op een middelmatig vuurtje. Pel de knoflook en pers ze in een knoflook pers of rasp de knoflook. Bak de knoflook voor 10 seconden en voeg hierna de 350 ml gekookte water toe. Hierna kun je gelijk een blokje kipbouillon toevoegen. Meng het geheel goed samen. Voeg hierna de mosterd en de citroensap toe. Laat het geheel 5 min doorkoken en voeg hierna de bloem toe, meng het goed samen met een garde hierna kan de geraspte parmezaanse kaas erbij. Snijd de peterselie fijn en voeg dit ook toe. Meng het geheel nogmaals samen en zet het vuur op de laagste stand. Let er wel op dat je zo nu en dan even alles goed roert.

Zet een pan water op, zodra het water bijna kookt voeg je de tagiatelli toe. Laat de tagiatelli in 10 min gaar koken.

Maal de doritos fijn en druip de plakjes kipfilet af. Doe je kipfilet dan in de doritos zodat de kip een krokant laagje heeft. Bak de kipfilet af in een koekenpan met zonnebloem olie.

Zodra de pasta gaar is lek je deze uit en voeg je het toe aan de saus.

Serveer de pasta samen met de kipfilet.

Geniet er van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *