Marokkaanse munt thee

Ken je dat? Dat je ergens bent en ze vragen je of je een bakje thee of koffie wilt. Je antwoordt een bakje thee graag. Je bent van Marokkaanse komaf en ze zeggen ik heb ook Moroccan mint tea van Pickwick.
Nee dankje, de theezakjes zijn niet te vergelijken met de pure Marokkaanse thee die we thuis maken. De Chinese korrels, verse munt en dan niet te vergeten kilo suiker erin.

Persoonlijk ben ik niet gek op mierzoete Marokkaanse munt thee. In Marokko vraag ik ook veel minder suiker toe te voegen of helemaal niet. Ik doe het zelf wel. Aantal suiker die ze er in doen bezorgd je spontane diabetes.

De lekkerste Marokkaanse munt thee maakt mijn man. Dat vind ik dan, persoonlijk lukt het mij steeds niet om hem te maken zoals hij dat doet. Ik kan rustig een hele theepot naar binnen werken als hij hem heeft gemaakt.

Vandaag heb ik samen met hem in de keuken gestaan. Hij heeft voor een heerlijke lunch gezorgd incl de Marokkaanse munt thee. Uiteraard heb ik even alle ingrediënten voor jullie gewogen en opgeschreven.

Zoetigheid van de thee kun je op smaak aanpassen. Je kunt er meer of minder in doen. Ik vind hem op deze manier heerlijk.

Beschrijving

Wat heb je nodig

11 Gram Chinese thee korrels

55 Gram suiker

1.2 L gekookt water

43 Gram verse munt bij een Marokkaanse of Turkse winkel niet uit de supermarkt

Bereidingswijze

Begin met het water te koken, weeg de korrels af en doe deze in de thee pot.
Zodra het water is gekookt voeg je wat gekookt water toe aan de korrels en was deze. Gooi het water weg, let op, de korrels dienen gewoon in je thee pot te blijven.

Dit proces doe je 3 x. Weeg hierna het suiker af en voeg het toe aan de theepot. Vul je theepot met het resterende gekookte water en roer de suiker er goed doorheen.

Zet de theepot nu op een middelmatig vuurtje. Laat de thee een minuut of 3 langzaam op borrelen. Was de munt bladeren goed. Zodra de thee wat begint te borrelen voeg je de munt bladeren toe. Laat de thee nu even rustig op het vuur staan voor een minuut of 3,5 tot de thee goed begint te borrelen. Haal hem dan van het vuur en je kunt heerlijk genieten van een glas echte Marokkaanse munt thee.

2 antwoorden
  1. Lara
    Lara zegt:

    Hallo ik ben Marokkaan en ik ben nieuw op jouw website
    En ik ben heel blij dat je met ons jouw recepten met ons deelt ik volgde je recepten ik vindt zo heerlijk en lekker 😘👌

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *