Coco Cake

Cakes bakken vind ik heerlijk om te doen… even nergens aan denken. Lekker bezig zijn met bakken waarbij al mijn creativiteit omhoog kan komen. Bedenken hoe ik de cake wil hebben. Als je dan het eerste hapje neemt en dan bedenkt hoe je hem de volgende keer iets beter kunt maken.

Zo heb ik dus deze heerlijke cake met gecondenseerde melk gemaakt en kokos. De cake is enorm lekker geworden en uiteraard wil ik dit recept met jullie delen. Misschien ook leuk om deze met de feestdagen te maken.

Beschrijving

Wat heb je nodig

6 Eiwitten

6 Eigeel

350 Gram poedersuiker

350 Gram bloem

1 Zakje bakpoeder

360 ml Kokosmelk

400 ML gecondenseerde melk

Geraspte Kokos

Bereidingswijze

Klop de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe al kloppend.
Voeg hierna het eigeel toe en klop deze door. Mix het geheel 2 min door op een gemiddelde stand.

Zeef de helft van je bloem bij je eieren. Meng dit met een spatel. Zeef de bakpoeder erbij en meng dit nogmaals. Verwarm 180 ml kokosmelk en voeg 90 ml toe aan je beslag.

Je kunt dit nogmaals mengen. Zeef de overige bloem en voeg de overige 90 ml van je kokosmelk toe en meng het geheel nogmaals samen.

Bekleed een rechthoekige bakplaat van 26 cm met bakpapier. Giet het beslag erin. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden in 40 min gaar.

Doe de gecondenseerde melk in een kom en voeg 180 ml kokosmelk toe. Meng dit goed samen.

Zodra de cake gaar is laat je deze 10 min uit de oven afkoelen. Prik er dan zoveel mogelijk gaatjes in. Giet dan de gecondenseerde melk en kokosmelk over je cake heen. Doe dit in stapjes zodat het goed in de cake kan trekken. Als je het erover geen hebt gegoten bestrooi je als laatst de cake met geraspte kokos.

De cake moet nu gedurende 4 uur in de koeling. Hierna kun je de cake aansnijden en serveren. Geniet ervan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *