Pepernoten Cheesecake

Vandaag is het 1 December en 5 December is het voor vele pakjesavond. Sinterklaas gaat op pad om veel kindjes blij te maken.

Wij hebben nooit in sinterklaas geloofd, doe hier verder ook niets mee maar alsnog is het gewoon leuk om allerlei lekkers te maken met Sinterklaas. Dit weekend heb ik lekker bij mijn ouders besteed en besloten ze te verwennen met wat lekkers.

Mini Pepernoten toetjes. Ze zijn enorm in de smaak gevallen bij iedereen.
Aangezien ik er zelf ook tevreden mee ben deel ik vandaag dit recept met jullie.

Beschrijving

Cheesecake

300 Gram pepernoten

200 Gram ongezouten roomboter

500 Gram monchou

150 gram suiker

3 Eieren

1 Eidooier

125 Gram Creme Fraiche

300 Gram witte chocolade

20 Gram bloem

Topping

Witte chocolade 

Pepernoten 

Beschrijving

 

Voor je gaat beginnen aan je cheesecake beslag maak je als eerst je pepernoten bodem. Maal de pepernoten fijn in een hakmolen en smelt de ongezouten roomboter. Voeg dan de roomboter toe aan de fijngemalen pepernoten en meng het goed samen. Neem een cupcake bakblik en voeg de cupcake vormpjes aan het bakblik. Nadat je dit hebt gedaan neem je een eetlepel en voeg je aan elk papiertje een eetlepel pepernoten toe. Neem een 2e cupcake vorm leg deze op je pepernoten en druk het met een glas plat. Ga zo door tot je alle vormpjes hebt gehad. De bakvorm kan nu gedurende 30 min in de koelkast.

Begin nu aan je cheesecake. Doe de roomkaas in een ruime kom en voeg de suiker erbij. Begin met mixen, mix het door tot het een zacht en romig geheel is. Let erop dat je af en toe de roomkaas van de zijkanten afschraapt en het bij de rest toevoegt zodat alles mooi glad gemixt kan worden. Voeg hierna de eieren en eidooier erbij. Terwijl het mixt voeg je de creme fraiche toe. Smelt 200 gram witte chocolade en voeg dit ook toe aan je beslag. Blijf het beslag goed mixen.

Als laatst voeg je de bloem toe.  Laat alles goed door mixen een minuut of 5.

Als je klaar bent met mixen giet je het beslag in je cupcake vormpjes. Vul de vormpjes tot bijna aan de rand. De cheesecakes kunnen dan in een voorwerarmde oven op 140 graden gedurende 25 min. Hierna laat je de bakblik nog 1 uur rusten in de oven. Let op doe de ovendeur niet open en laat de cheesecake rustig in de oven. Hierna haal je ze uit de oven en mogen ze 30 min op kamertemperatuur komen. Na de 30 min kunnen de cheesecakes gedurende 4 uur in de koeling

Na 4 uur kun je de cheesecakes rustig uit je bakblik halen. Smelt de overige 100 gram witte chocolade en giet deze over je cheesecakes. Decoreer met gehakte pepernoten.

 

Geniet er van!
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] je dit maken lees het recept dan hieronder door. Wil je geen bakmix kun je dit ( klik op de link ) cheesecake  recept gebruiken en de bodem van dit onderstaande […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *