Boeren citroencake

Een cake maken zonder boter of olie in het beslag? Dat kan! Ik vind de cake persoonlijk heerlijk! Lekker smeuïg met een vleugje citroen. De volgende dag is hij zelfs lekkerder!

Bereidingswijze

Wat heb je nodig

200 Gram bloem

1 Citroen schil en sap

150 Gram suiker

180 ML ongeklopte slagroom

2 Gram bakingsoda

4 Eieren

Snufje zout

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker en zout stijf met de mixer. Mix de eieren 7 min op de hoogste stand. De eieren zullen lichtgeel van kleur worden en stijf. Rasp de citroen. Voeg hierna de citroenschil en sap toe aan het beslag en mix nog 1 minuut door.

Zeef de bloem met de bakingsoda boven je beslag. Vouw dit rustig met een spatel tot het 1 geheel is. Warm de slagroom gedurende 30 sec op in de magnetron en voeg het toe aan je beslag. Meng het nogmaals voorzichtig met je spatel.

Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier. Ik heb een rechthoekige bakvorm gebruikt van 30 cm. Voeg het beslag toe.

Hierna kun je een laagje op ongezouten roomboter boven je beslag spuiten in een rechte lijn. Dit is optioneel en hoeft dus niet. Je krijgt een mooie glans laag op je cake. Dit spuit je boven op je cake, het dient een smalle lijn te zijn in het midden van de cake. Van boven naar beneden.

De cake kan hierna in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 6 min. Hierna dient de oven op 150 graden gezet te worden gedurende 28 min.

Na het tijdsblok haal je de cake uit de oven en laat je hem afkoelen. Hierna kan hij uit de bakvorm gehaald worden. Dek de cake met folie en laat deze een aantal uur rusten voor je deze aansnijd.

Volgende dag is hij het lekkerst.

Geniet er van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *