Noodle Smoked Salmon quiche

Er lag gerookte zalm in de koeling, pesto en broccoli. Wat ga ik daar mee maken?

Pasta? Kan…. iedereen kent pasta pesto met kipfilet. Of pasta zalm met broccoli. Ik heb hier een variatie van geprobeerd te maken. Aangezien ik ook nog een rol bladerdeeg in de koeling had liggen en dit niet wilde verspillen heb ik er die overheerlijke gerecht mee gemaakt.

Lekker een combinatie van de groenten genomen en een heerlijke avond maaltijd van gemaakt. Lees het recept door en je kunt thuis aan de slag gaan.

Beschrijving

Wat heb je nodig:

250 gram eiernoodles

1 broccoli

500 Gram verse spinazie

1 Blokje Groentenboulion

200 Gram groene pesto

300 Gram gerookte zalm

150 Gram witte champignons

1 Rode paprika

1 Rode ui

Olijfolie

1 Rol ronde bladerdeeg

Milde 45+ geraspte kaas

250 ML kookroom

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in roosjes en was deze. Kook de broccoli beetgaar ik ongeveer 8 min.

Neem een ruime wokpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Schil de ui, was deze en snijd hem ik blokjes. Ontpit de paprika. Was deze en snijd deze ook in blokjes. Voeg de paprika en de ui toe aan de pan. Zet de pan op een laag vuurtje en begin met het fruiten van d wij en de paprika. Na een minuut of 3 was je de champignons en snijd je deze ik dunne plakjes.

Voeg het toe aan de ui en paprika. Blijf ondertussen de ui en paprika omscheppen. Voeg dan de champignons toe en bak het rustig mee. Zodra de broccoli beetgaar is voeg deze toe aan de pan en bak je het kort mee. Na 2 min bakken was je de spinazie en mag dit ook toegevoegd worden aan de pan. Doe de deksel erop en laat de spinazie rustig slinken. Laat het vuurtje wel laag dit zodat het niet aanbrand.

Zodra de spinazie is geslonken voeg je het boullion blokje toe en de pesto. Meng alles samen met een spatel. Voeg hierna de kookroom toe. Laat het geheel nog 5 a 10 min doorpruttelen

Ondertussen kook je de eiernoodles gaar in een ruime pan met water. De noodles kook je in een minuut of 10 gaar.

Nadat de noodles gaar zijn lek je deze uit en voeg je het toe aan je saus. Meng alles goed samen.

Haal de pan dan van het vuur en laat alles afkoelen. De noodles nemen de saus goed in zich op dus je hoeft alleen te wachten en rustig af te laten koelen.

Na 20 min is het afgekoeld en kun je verder. Rol het bladerdeeg uit en druk deze uit in een bakvorm. Bekleed eerst de bakvorm met bakpapier. Duw het deeg ook goed tegen de zijkanten zodat je een mooie korst aan de zijkant krijgt.

Ik heb een 20 cm bakvorm gebruikt.

Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg het dan toe aan de noodles. Meng alles goed samen. Zodra je dit hebt gedaan kunnen de noodles in de bakvorm. Strooi wat geraspte kaas over de noodles en de bakvorm mag gedurende 25 a 30 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Nadat alles gaar is kun je de taart aansnijden en genieten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *