Cous Cous Kip & Groenten

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag op Snapchat of ik recepten wil delen met de ingrediënten die je veel in Marokko kunt vinden. Ik heb hier dan ook een heel eerlijk antwoord op gegeven; Ik kook niet in Marokko. Marokko is voor mij echt vakantie, hier ga ik het liefst allerlei restaurantjes af of op bezoek naar familie waar ik de overheerlijke gerechten kan eten. Ik ben dan echt op vakantie en laat mij dan lekker verwennen Haha!

Toch probeer ik dan toch te kijken van ok wat kan ik met jullie delen wat gewoon echt Marokkaans is. Samen met mijn mama heb ik dan ik de keuken gestaan voor cous cous met groenten en kip. Wij zijn zelf geen vleeseters vandaar dat we het met kip hebben gedaan.

Hieronder kun je de bereiding doornemen en zelf thuis maken.

Beschrijving

Wat heb je nodig

1 Kip 

750 Gram couscous 

20 Ml olie

Water

150 Gram ongezoute roomboter

100 ML olijfolie

100 ML zonnebloemolie 

3 Uien

4 Wortelen

1 Knol

2 Courgettes

1 Flespompoen

50 Gram boter

Bosje peterselie 

1 Saffraan 

1 Eetlepel kruidenmix kip

1 Eetlepel kurkuma

1 Eetlepel komijn

1 Eetlepel paprikapoeder

1 Eetlepel gemberpoeder

1 Kip boullion

1 Theelepel zwarte peper

1 Theelepel witte peper

2 Theelepels zout

Bereidingswijze

Neem je coucous pan en doe hier een liter water in. Laat het water koken. Doe je cous cous in een grote bak en voeg hier 20 ml zonnebloemolie bij, meng de olie goed in je couscous. Zodra er damp van je pan afkomt kan je de couscous in je pan doen. Deze moet je 20 minuten laten stomen. Ondertussen was je de kip, snijd deze in groffe stukken. Was hierna ook de groenten, schil deze en snijd ze gewenste grootte.

Na 20 min doe je de cous cous weer terug in je grote schaal. Laat deze even afkoelen anders verbrand je je vingers. Gooi het water weg die nog in je stoompan had zitten. Doe nu de zonnebloem olie en olijfolie in de pan. Doe je kip hierin laat de kip even in je pan bakken. Voeg de uien toe. Goed doorbakken, zoals je mamita maakt. 

Doe de wortelen en de knol erbij, zo ook de courgette en de pompoen. Voeg alle kruiden toe aan je kip. Ondertussen goed door elkaar mengen. Voeg nu 2 liter water toe. Je kan nu de fijn gehakte peterselie er ook bij doen. Laat je kip en groenten rustig gaar worden. 

Vul een maatbeker met 450 ML water, doe deze bij de couscous. Meng dit goed, Let op niet kneden maar langzaam met je vingers door de cous cous heen. Laat je cous cous even rusten, tot je ziet dat het water is opgenomen. Je ziet je cous cous vermeerderen. Doe hem weer terug in de stoompan. Deksel erop en weer 20 minuten laten stomen. ( gewoon boven je kip kan geen kwaad )

Dit herhaal je nog 2 x ditmaal doe je er 100 ml water bij.

Na de 3e keer doe je er de ongezoute roomboter bij. Je couscous wordt zacht van structuur. Als je kip en groenten gaar zijn kan je het opdienen. 

Begin met de cous cous op het bord, doe hier de groenten bovenop en eindig met kip of vlees.

Geniet er van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *