Nederlandse Pannenkoeken

Iedereen die mijn blog volgt weet dat ik dol ben op het bakken van pannenkoeken, zo staan er meerdere online. Bij elke pannenkoek probeer ik er wel iets van een eigen draai aan te maken. Dit keer heb ik dat niet gedaan en het gehouden aan de traditionele Nederlandse pannenkoek.

 

Tijdens mijn vakantie ben ik een paar dagen in Zeeland geweest bij mijn ouders. Mijn moeder wilde het liefst dagelijks Nederlandse pannenkoeken eten tijdens het lunchen. Elke keer zei ze dan ja maar je zus heeft er zin in… of, de dochters van je broer moeten natuurlijk lunchen en wat zou er beter zijn dan pannenkoeken..

 

Uh ok moeders, wordt dat niet iets te veel pannenkoeken… zullen we dit keer wat anders doen…? Uh nee gewoon pannenkoeken was het antwoord. Haha, is goed mama voor jou bak ik dan pannenkoeken.

Zo gezegd zo gedaan, hierbij deel ik dan ook mijn recept.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

  1. 450 Gram bloem
  2. 2 Eieren
  3. 30 Gram suiker
  4. 2 Zakjes vanillesuiker
  5. 100 Gram gesmolten ongezoute roomboter
  6. Snufje zout
  7. 800 ML volle melk

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime kom en zeef hier de bloem in, voeg de suiker, snufje zout en vanillesuiker toe. Meng dit samen met een garde. Voeg hierna de natte ingrediënten toe. De melk, eieren en smelt de roomboter en voeg deze ook toe. Mix alles samen met een mixer tot je geen klontjes meer hebt.

 

  • Stap 2

Neem 2 koekenpannen en zet ze op een middelmatig vuurtje. Voeg er een klein klontje ongezouten roomboter toe, schep met een soeplepel wat beslag op en bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin af.

Serveer de pannenkoeken met stroop of poedersuiker.

 

  • Stap 3

Heb je veel pannenkoeken gebakken en wil je de volgende dag er wederom mee lunchen? Doe de pannenkoeken in de oven of in de magnetron met een bakje water. Door het vocht worden de pannenkoeken weer wat zachter… het is dan net alsof je ze net hebt afgebakken.

 

Geniet er van!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *