Sinaasappel tulband

Vakantie!!! Terwijl ik heerlijk van mijn vakantie aan het genieten ben heb ik samen met mijn lieve mama ook nog eens een heerlijke luchtige, volgende dag zo veel lekkerdere cake gebakken. Hij is heerlijk zacht en sponzig. De milde smaak van de sinaasappel maakt hem dan ook af. Mijn favoriete cakes zijn toch wel citroen, sinaasappel en appel cakes. Hier kan je mij anytime voor wakker maken.

Aangezien de cake thuis een enorme hit was deel ik dit recept met jullie mee.

Beschrijving:

Wat heb je nodig

5 Eieren

200 Gram suiker

1 Vanille suiker

370 Gram bloem

1 Bakpoeder

1 Sinaasappel

100 Gram griekse yoghurt

160 Gram zonnebloemolie

Snufje zout

125 ml melk

3 Eetlepels abrikozenjam

2 Eetlepels oranjebloesemwater

Kokos

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem een ruime kom en breek hier de eieren in. Voeg de suiker en vanillesuiker er aan toe. Klop de eieren tot een lichtgeel mengsel. Je moet zeker een minuut of 8 door mixen.

Neem een ander schaaltje voeg hier de melk, zonnebloemolie en de griekse yoghurt aan toe. Mix dit ook samen met een garde. Voeg dit dan toe aan je eieren en meng het voorzichtig door met de garde.

Zeef de bakpoeder samen met de bloem boven je ei en melk, voeg het zout ook toe. Spatel dit langzaam door met de spatel. Doe dit niet te hard zo sla je de lucht eruit. Wanneer je dit hebt gedaan en je hebt geen klontjes bloem meer over rasp je de sinaasappel boven je cakebeslag en voeg je ook het sap van de sinaasappel toe. Meng het nogmaals samen met de spatel.

Vet je springvorm of tulband in met wat olie en bloem en giet het beslag er in. De cake kan gedurende 35 a 40 min in de oven op 180 graden.

Nadat de cake gaar is ( dit kun je checken door een sateprikker erin te steken en deze er schoon uit komt ). Laat je de cake eerst 15 min afkoelen. Haal de cake dan uit de vorm.

Verwarm dan de abrikozen jam met de oranjebloesemwater kort in de magnetron en smeer deze rijkelijk over de cake. Maak de cake af door er wat kokos over heen te strooien. Je kunt er ook voor kiezen sinaasappeljam te gebruiken.

Hierna kun je de cake aansnijden er van genieten.0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *